Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 11. 11:32, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

Egykori sváb községben jártak a német nemzetiségűek

A Magyarországi Német Nemzetiségűek Dombóvári Egyesületének 25 tagja vett részt augusztus 31-én a Györkönyben megrendezett Szüreti Fesztiválon.

A kirándulók felkeresték a korábban svábok lakta község templomát és hagyományőrző házát, majd a Pincehegyen borkóstolón vettek részt. A finom ebéd elfogyasztása után megnézték a szüreti felvonulást. A menet bejárta a település utcáit, közben a megállóhelyeken süteményeket kóstolhattak a vendégeket. A színpadon az óvodások és a diákok mellett a Kajdacsi Gyöngy-virág Néptánc Együttes adott műsort, a helybeli vincellérek pedig az általuk kialakított fröccspáholyokban finom „nedűiket” kínálták. A lovasok vágtaversenyét, - melyen 12 településről összesen 23 zsoké indult paripájával - nagy érdeklődés kísérte. A dombóvári német nemzetiségi civil szervezet tagjai élményekkel gazdagodva utaztak haza a Tolna megyei községből.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.