Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2011. November 20. 14:54, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egyre több a gyógyszerfüggő csecsemő

Egy amerikai felmérés szerint egyre több olyan gyermek születik az Egyesült Államokban, akik már világra jövetelkor gyógyszerfüggőségben szenvednek.

Ennek oka, hogy egyre több nő válik függővé vényköteles gyógyszerektől. Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról.

Bár országos szinten pontos számokat nem lehet tudni, a tudósok úgy vélik, az Egyesült Államokban néhány év alatt két-háromszorosára nőtt a gyógyszerfüggőséggel születő gyermekek aránya. A kutatás szerint a helyzet Florida államban a legsúlyosabb, mivel ott található az illegális-gyógyszerkereskedelem központja. A USA Today beszámolója szerint míg Florida államban 2006-ban 354 gyógyszerfüggő gyermek született, addig 2010-ben már 1374.

Magyarországon nincs statisztika a gyógyszerfüggő kisbabákról - mondta Zacher Gábor toxikológus, aki szerint egyre kevesebb a kábítószert használó kismamák száma. Az altató- és nyugtatószereket szedő terhes nők számáról is csak becsült adatok vannak. Összesen 30-40 ezer lehet a függők száma, akik közül természetesen nem mindenki nő és gyermekvállaló - tájékoztatott az Inforádió.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Nagy István: már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben

Tartósan sikerült megfordítani a negatív erdőtelepítési trendet az országfásítási program 2019-es meghirdetésével: az elmúlt öt évben 184 millió új fát ültettünk el

2024. Május 21. 06:00, kedd | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát hétfőn - közölte a rendőrség a police.hu-n.

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói