Városlista
2024. március 2, szombat - Lujza

Hírek

2023. Június 30. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Az idős sofőr ittas is volt.

Úgy döntött, a járdán kerüli ki a körforgalomnál álló kocsisort – a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az idős férfi ellen, aki 2022 októberében ittasan döntött így. A járdán gyalogló tizennyolc éves fiúnak súlyos, töréssel járó sérülést okozott.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó, ittas férfi az egyik veszprémi belvárosi körforgalom előtt szándékosan felhajtott a járdára, ahol 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg. A járdán gyalogolt a sértett a szüleivel, édesanyja még félre tudta rántani a fiút a közeledő autó elől, de a kocsi így is áthaladt a fiatal jobb lábán.

A sofőr megállás nélkül haladt tovább még 160 métert a járdán, majd az visszatért az úttestre és elhajtott. Egy másik autós állította meg, de a férfi ezután is továbbment.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt kell a férfinak a bíróság előtt felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 02. 06:00, szombat | Belföld

Átlagosan 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók alapbére

Március 1-jétől átlagosan 20 százalékkal nő az egészségügyi szakdolgozók alapbére - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára pénteken Budapesten, újságírók előtt.

2024. Március 01. 15:26, péntek | Belföld

Meteorológia: megdőlt a melegrekord a fővárosban csütörtökön

Megdőlt a hajnali és a napi fővárosi melegrekord is csütörtökön - közölte a HungaroMet Zrt. a honlapján pénteken.

2024. Március 01. 08:24, péntek | Belföld

Gyopáros Alpár: nem állt meg a népességfogyás az Alföldön, de lassult az üteme

Az alföldi kistelepüléseken ugyan nem állt meg a népességfogyás, de lassult az üteme a Magyar falu program hatására - mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos csütörtökön a Békés vármegyei Medgyesegyházán.