Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Április 30. 19:35, szombat | Helyi
Forrás: Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Éjjel-nappal azonnali segítség az áldozatoknak

Éjjel-nappal azonnali segítség az áldozatoknak

Három régió - Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország és Észak-Alföld - kilenc megyéjében indult el az Európai Unió támogatásával a TEtt - program az áldozatokért és tettesekért. Önkéntesek sietnek az ingyenesen hívható telefonszámon j

A program három területen vezet be új szolgáltatásokat: egyrészt a bűnmegelőzési szakemberképzés, másrészt a bűnelkövetők társadalmi visszailleszkedésének elősegítése, végül, de nem utolsó sorban a bűncselekmények áldozatait célzó segítségnyújtás terén.

A TEtt program áldozatsegítéssel kapcsolatos célja az, hogy nagyobb arányban érje el az áldozatokat, számukra jobb szolgáltatást nyújtson, valamint hogy csökkentse az áldozattá válás esélyét.

Ezért a program keretében elindult a
06-80-225-225 számon
éjjel-nappal hívható áldozatsegítő vonal
.

A diszpécserszolgálat munkatársai azonnali segítséget nyújtanak az áldozatoknak: megnyugtatják őket, tájékoztatják őket jogaikról, a segítségnyújtás formáiról, az azonnali pénzügyi segély, a kárenyhítés, a jogi tanácsadás, az érdekérvényesítés lehetőségéről, illetve arról, hogy milyen ügyben, milyen hivatalos lépést kell tenniük, elmagyarázzák, hogy miért fontos feljelentést tenniük a rendőrségen.

Ha az áldozat nem képes önállóan segítséget kérni, akkor a TEtt program keretében létrehozott önkéntes hálózatot vonja be a diszpécser a helyzet megoldásába. Megyénként egy önkéntes szervezőt választottak ki, akik számára megfelelő képzést biztosítottak. Az önkéntes szervezők feladata, hogy megyéjükben kistérségenként legalább kettő önkéntest toborozzanak, akik szükség esetén helyszíni segítséget nyújtanak az áldozatoknak a legeldugottabb falvakban is. A program célja 2012-re megyénként legalább tizenkét önkéntes szolgálatba állítása.

Az áldozatsegítő szolgálat munkáját 3 pszichológus is támogatni fogja, akik szükséges esetben személyesen fogadják majd az áldozatokat, valamint terápiás csoportok segítségével oldják a felgyülemlett feszültséget.

A program a Belügyminisztérium, a Miskolci Egyetem, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága és a Baranya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja együttműködésében valósul meg. A program a TÁMOP 5.6.2-10/1-2010-0001 kódszámú pályázata keretében nyert támogatást.

További információ és jelentkezés: www.tamop.irm.gov.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.