Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. December 19. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

El kell adni a „magyar sztorit”

El kell adni a „magyar sztorit”

Keményen törekszünk arra, hogy eladjuk a „magyar sztorit” a befektetőknek, befektetési alapoknak – mondta a Magyar Nemzetnek Pleschinger Gyula, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára.

Nem a pénz hiányzott a hitelezés újraindulásához, hanem kialakult egyfajta bizalmatlanság a bankok részéről – vélekedett az államtitkár. De reményei szerint ezt a bankszövetséggel kötött megállapodással sikerült orvosolni.

Pleschinger Gyula azt is elmondta, hogy a költségvetést olyan előrejelzésre kívánták építeni, amely a lehető legjobban igazodik a professzionális várakozásokhoz, az unió és a jegybank elemzéseihez. Ennek kivitelezéséhez rengeteg mérlegelésre és egyeztetésre volt szükség.

Az államtitkár szerint szeptember környékén még reális célnak tűnt a másfél százalékos növekedési terv, bár voltak lefelé mutató kockázatok. Épp e veszélyek – a piaci turbulenciák, az adósságválság mélyülése – miatt került be szokatlanul magas tartalék a költségvetésbe. Miután az európai országok többsége lefelé módosította növekedési előrejelzését, Magyarország számára is elkerülhetetlen volt, hogy ezt megtegye.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.