Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. November 24. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Élen jár Magyarország az árcsökkentésben

Élen jár Magyarország az árcsökkentésben

Magyarországon mérséklődött a legnagyobb mértékben az áram ára az uniós országok közül az idei első fél évben – derült ki az Eurostat legújabb adataiból. A lakosságnak értékesített villamos energia a januári rezsicsökkentés értelmében 10 százalékkal lett olcsóbb 2012 első feléhez képest, miközben az unió 28 tagállamában átlagosan öt százalékkal emelkedett a villanyár - számol be róla a Magyar Nemzet.

A gáz esetében a 10 százalékos magyar díjmérséklés a második helyre volt elég, mivel Szlovéniában 16 százalékkal csökkent a fűtőanyag tarifája a háztartások esetében. Az uniós átlag ebben a kategóriában négyszázalékos drágulást mutatott a vizsgált időszakban. A változással Magyarországon sokat javult a helyzet, ha az energiaárakat a vásárlóerőhöz hasonlítjuk. Hazánkban ugyanis eddig ebben a tekintetben tavaly még az ötödik legdrágább volt az áram, és a negyedik legköltségesebb a gáz. Most viszont előbbinél a nyolcadik, utóbbinál pedig a tizenegyedik helyen állunk a felsorolásban. Érdemes megjegyezni, hogy a most közölt adatok még nem tükrözik a novemberi újabb, 11,1 százalékos energiaár-csökkentés hatásait. Az újabb ármérséklést a decemberi számlában tapasztalja meg a lakosság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: