Városlista
2022. június 30, csütörtök - Pál

Hírek

2022. Február 20. 17:10, vasárnap | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Elfogták egy személyiségtolvaj nőt

Londonban az angol hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az ukrán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még 2016-ban indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során – közölte a rendőrség.

A nyomozás megállapította, hogy egy 61 éves ukrán nő 2015. október 01-én ment be a XV. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar személy adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőket akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást velük szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő személy valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később a valós adatait megállapították, majd a nőt az angol hatóságok elfogták, repülővel Magyarországra hozták, és február 10-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 61 éves nőt a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály nyomozói közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, mely során beismerő vallomást tett. Az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 11:02, csütörtök | Belföld

Agyonverte ismerősét egy szegedi férfi

A megalapozott gyanú szerint agyonverte ismerősét hétfőn egy szegedi férfi, az ügyészség indítványozta letartóztatását - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-t.

2022. Június 30. 09:52, csütörtök | Belföld

Újabb hét magyarnál igazolták a majomhimlőt

Újabb hét embernél igazolták a majomhimlőfertőzést a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) veszélyes kórokozókkal foglalkozó laboratóriumában; ezzel 19-re nőtt az igazolt majomhimlő fertőzöttek száma Magyarországon

2022. Június 30. 09:07, csütörtök | Belföld

Hamis igazolást állított ki egy Békés megyei háziorvos

Eljárást indított a rendőrség egy Békés megyei háziorvos ellen, aki a gyanú szerint úgy állított ki igazolást egy férfinak, hogy az nem is fertőződött meg koronavírussal.

2022. Június 30. 06:00, csütörtök | Belföld

Átmeneti vízhiányra figyelmeztetnek tíz Pest megyei településen

A hőségben megnövekedett vízfogyasztás további emelkedése, illetve műszaki meghibásodás esetén nyomásesés vagy átmeneti vízhiány tapasztalható tíz Pest megyei településen;