Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2011. Június 17. 20:58, péntek | Helyi

Elindult a sásdi kistérség gyerekesély programja

Elindult a sásdi kistérség gyerekesély programja

Az ország egyik leghátrányosabb helyzetű kistérségében működő Sásdi Többcélú Kistérségi Társulás január óta hajtja végre a gyermekszegénység csökkentését célzó programját. Június 6-án tartották a nyitórendezvényét a hár

A programot a Gyerekesély Bizottság felügyeletével a szakterületi koordinátorokat alkalmazó Gyerekesély Iroda valósítja meg. A felzárkózást és a nyári napközbeni ellátást szolgáló napközit működtetnek Baranyajenőn és Mekényesen, Kisvaszaron pedig közösségi ház jön létre a hozzá kapcsolódó komplex szolgáltatással. Kistérségi pedagógiai szakmai műhelyt hoznak létre, komplex közoktatási munkacsoportot működtetnek, és képesség-fejlesztést szolgáló óvodai programokat valósítanak meg. Kapacitásfejlesztést hajtanak végre a szociális szolgáltatások javítása érdekében, valamint megszervezik a védőnők prevenciós szakmai műhelyét. A hátrányos helyzetű gyerekek részére ingyenes szabadidős és sportprogramokat valósítanak meg. Vállalkozói adatbázist állítnak össze, Mágocson és környékén pedig szociális szövetkezet létrehozásával adnak esélyt a nehéz helyzetben lévőknek.



A június 6-i eseményen Székely Szilárd, a társulás elnöke emléklap és ajándékkönyv átnyújtásával gratulált a program logójának megtervezésére kiírt gyermekrajz-pályázat győztesének, a mágocsi Zámbó Noéminek (képünkön). A rendezvénynek a szakterületi programkoordinátorokon túl Székely Szilárd, Dandé István, az MTA Gyerekesély Programiroda munkatársa, Dr. Barka Tamás, a társulás irodavezetője, Gábor Gyula projektvezető, valamint Schumann Norbert, a Gyerekesély Bizottság elnöke volt az előadója.

A nyitóeseményen készült további fotókat megtekintheti, amennyiben a fenti felvételre kattint.

A „Legyen az esély egyenlő - esélyteremtés a sásdi kistérségben” című, TÁMOP 5.2.3-09/1-2009-0005 azonosító számú projektről bővebben a www.eselyteremtes.hu című internetes oldalon olvashat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.