Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Augusztus 02. 11:49, péntek | Belföld
Forrás: MTI

Elindult a Wizz Air isztambuli járatának első gépe Budapestről

Elindult a Wizz Air isztambuli járatának első gépe Budapestről

A járatnyitó ünnepség után elindult a Wizz Air légitársaság Budapest-Isztambul új járatának első gépe pénteken délelőtt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről a török nagyváros Sabiha Gökçen repülőterére.

A járat heti négy alkalommal - hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap - teszi meg az utat Budapest és Isztambul között.
Az első járaton a 180 személyes Airbus A320-ason 164 utas indult Budapestről Isztambulba.
Az ünnepségen a Budapest Airport, a hagyományoknak megfelelően, tortával köszöntötte a járat személyzetét és utasait.
Korábban, a járat beindítását bejelentő sajtótájékoztatón Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója azt mondta, hogy számításuk szerint az alacsony áraknak köszönhetően rövid időn belül megnő majd Magyarország és Törökország között a turista és üzleti utasok száma, az idén 70 ezren utaznak majd a légitársaság ezen útvonalán.
A Budapest Airport adatai szerint a Budapest-Isztambul útvonalon a Malév leállása után egyre növekvő utas igény volt a járatra annak ellenére is, hogy a Turkish Airlines sűrítette a heti járatszámot, és nagyobb kapacitású repülőgépeket állított forgalomba.
A Wizz Air Kelet-Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága, a legutóbbi adatok szerint 44 darab A320 Airbusból álló flottája 16 állomásról, több mint 270 útvonalon, 92 desztinációval, 33 országba repül. Az idei év végére az útvonalhálózatuk 300-ra bővül, a cég foglalkoztattak száma pedig 1600-ról 1700-ra emelkedik. A cég 2013-ban több mint 13,5 milliós utasforgalomra számít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.