Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2018. Október 21. 22:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Elismeréseket és kinevezéseket adtak át a Szent Lukács Kórházban

Elismeréseket és kinevezéseket adtak át a Szent Lukács Kórházban

A helyi Szent Lukács Kórház a névadója tiszteletére rendezett idei ünnepségét október 18-án a fekvő- és járóbetegek ellátását egyaránt végző egészségügyi intézmény Maria Mater Dei kápolnájában tartotta meg.

Az egybegyűlteket dr. Kerekes László főigazgató köszöntötte, aki bevezetőjében a holisztikus szemléletű gyógyítás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte, hogy tapasztalata szerint az orvostechnika rohamos fejlődése következtében kezd egy kicsit személytelenné válni a gyógyítási tevékenység. Ezt a folyamatot a betegnek a középpontba állításával és a vele való egyénre szabott foglalkozással meg kell állítani.

- Mindenképpen azt tartom fontosnak, hogy az emberi tényezőt megerősítsük - hangsúlyozta dr. Kerekes László. - A holisztikus szemlélet szerint az orvoslás tudomány, művészet és van spirituális dimenziója is. Ennek a háromnak az ötvözete kell, hogy a gyógyítók munkáját jellemezze.
Meghívott vendégként dr. Tekeres Miklós professzor emeritusz, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának alapító igazgatója tartott előadást a gyógyításról alkotott felfogásáról. A Magyar Aneszteziológia és Intenzív Terápiás Társaság korábbi elnöke az orvos és a beteg kapcsolatáról, a tudományról, valamint a kommunikáció jelentőségéről osztotta meg gondolatait hallgatóságával.
Ezután az állami fenntartású egészségügyi intézmény vezetői a hosszú ideje magas színvonalú munkát végző kollégáiknak elismeréseket adtak át és főorvosi kinevezéseket jelentettek be.
Szent Lukács Emléklap kitüntetésben részesült dr. Bakonyi Károly főgyógyszerész, Kanászné Dubovánszky Szilvia, a mozgásszervi rehabilitációs osztály ápolója, Pataki Lászlóné, az intenzív osztály ápolója, Tóthné Domsa Erika, az onkológiai szakrendelés és gondozó asszisztense, Patkóné Tóth Krisztina, a tamási laboratórium asszisztense és Varga Mária, a gunarasi rehabilitációs osztály medenceőre.
Dr. Zólyomi Annamáriát a radiológiai osztály vezető főorvosává, Ujhelyiné dr. Szabó Juditot a transzfúziológiai osztály vezető főorvosává, dr. Németh Ildikót, a mozgásszervi rehabilitációs osztály vezető főorvosává, dr. Muschicz Máriát pedig a gunarasi mozgásszervi rehabilitációs osztály vezető főorvosává nevezték ki.
Másodfőorvosi kinevezést kapott dr. Zolnyánszki Ilona infektológus, valamint dr. Majdi Ahmad Kamal Sweis aneszteziológus.
Az ünnepség zárásaként a Szent Orsolya Iskolaközpont muzsikusnövendékei adtak elő ütős és fúvós hangszereken reneszánsz zenét.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 15:43, csütörtök | Helyi

Pályakarbantartás miatt változik néhány vonat menetrendje

Dombóvár - Szentlőrinc állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek!

2020. Szeptember 23. 13:22, szerda | Helyi

A térzene program következő előadása Dombóváron a 5 Spirit fúvósötös koncertje lesz.

„Öt lélek találkozása a véletlennek köszönhető, mint ahogy az öt különböző fúvós hangszer is megtalálja egymást, ha van egy közös dallam”.

2020. Szeptember 22. 13:34, kedd | Helyi

Autót lopott, lebukott, a rendőrök a kocsit is lefoglalták

A Dombóvári Rendőrkapitányságon folytatnak büntetőeljárást egy 42 éves helyi férfival szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Szeptember 21. 13:00, hétfő | Helyi

Unokázós csalók bukkantak fel Dombóváron

Idős személyeket próbáltak tévedésbe ejteni.