Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Június 18. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Elítélték a társukat megölő szerepjátékosokat

Elítélték a társukat megölő szerepjátékosokat

Jogerősen 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla azt a két vádlottat, aki még 2010-ben megölte társát a Szódás-barlangnál - tájékoztatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-t.

Csiha Gábor sajtószóvivő közleményében azt írta: a Pest Megyei Főügyészség 2014-ben emelt vádat a bűnügyben, a Budapest Környéki Törvényszék 2021. június 15-én hirdetett elsőfokú ítéletet. A két vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten elkövetett emberölésben, és mindkettőjüket 15 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a szabadidejében rendszeresen szerepjátékot játszó két vádlottnak a sértett kölcsönt folyósított, amelyet ugyan törlesztettek, de társuk további követelésekkel állt elő.

A két férfi 2010-ben elhatározta, hogy mivel a sértett elárulta barátságukat, megölik. Először - sikertelenül - mérgezéssel próbálkoztak. A sértettet 2010. április 17-én elhívták egy pilisi túrára. A Szódás-barlang közelében megtámadták, késsel többször megszúrták. A bántalmazott férfi a helyszínen meghalt. A vádlottak a sértett holttestét az erdős területen elrejtették, mobiltelefonjáról pedig hamis hívásokat kezdeményeztek, majd autójával visszautaztak Budapestre, ahol a járművet a III. kerületben hátrahagyták. A gépkocsit 2010 októberében találták meg a rendőrök, a sértett földi maradványai pedig 2011 februárjában kerültek elő.

Az ítélet ellen a két vádlott és védőjük - az ítélet megalapozatlanságára hivatkozva - felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyását kérte, a táblabíróság pedig csütörtökön kihirdetett másodfokú ítéletével az ügyészi indítványnak helyt adott, a két vádlottat 15 év fegyházbüntetéssel sújtotta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére