Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Szeptember 11. 06:07, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítéltek első fokon egy idős férfi, aki megölte a fiát Abdán

Elítéltek első fokon egy idős férfi, aki megölte a fiát Abdán

Emberölés miatt hat és fél év börtönbüntetésre ítélte az első fokon eljáró Győri Törvényszék csütörtökön azt az idős férfit, aki egy vita hevében két évvel ezelőtt hasba szúrta a fiát Abdán.

A sértett a kórházban másnap belehalt sérüléseibe.

A Győri Törvényszék az MTI-hez eljuttatott közleményében a vádiratot ismertetve azt írta: a két férfi együtt élt Abdán. Rendszeresen italoztak, gyakran veszekedtek; 2018 őszén az enyhén ittas 76 éves vádlott hazatérve a konyhában találta erősen ittas fiát. Számon kérte, hogy miért nem készítette el a vacsorát, majd hangosan veszekedtek. A sértett a vádlott jobb kezét erősen megszorította, aki kiszabadult a fogásból, majd a kenyérszeleteléshez kikészített késsel a sértettet hasba és oldalba szúrta.

A sértett pillanatok alatt összeesett. Az idős férfi visszatette a kést a fiókba és hívta a mentőket. A sértett az életmentő műtétek elvégzése ellenére másnap meghalt a kórházban.

A bíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek az idős férfit. A szúrás ereje és iránya alapján csak szándékosságot lehetett megállapítani a bíróság megítélése szerint.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett, az ügyészség három nap gondolkozási időt kért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott