Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. November 28. 15:04, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti

Elítéltek három, hamis igazolvánnyal utazó külföldit

Elítéltek három, hamis igazolvánnyal utazó külföldit

Jogerősen nyolc-nyolc hónap felfüggesztett börtönre ítélt a Kiskunhalasi Járásbíróság egy marokkói, egy palesztin és egy tunéziai férfit,

akik egy nemzetközi gyorsvonaton a kelebiai határon hamis személyi igazolványokat adtak át a határrendészeknek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-vel csütörtökön.

A három férfi november 23-án délután érkezett a szerb-magyar határhoz, ahol a tunéziai és a palesztin vádlott hamis olasz igazolványokkal, míg a marokkói férfi hamis belga személyi igazolvánnyal próbált bejutni az országba.

A vádlottak tudták, hogy az okiratok hamisítványok, mégis ezek felhasználásával akartak az Európai Unió területére utazni. A bűncselekményt beismerő vádlottakat a rendőrök őrizetbe vették.

A bíróság a november 26-ai tárgyaláson közokirat-hamisítás miatt nyolc-nyolc hónap börtönre ítélte a vádlottakat, a végrehajtást kétévi próbaidőre felfüggesztette. A férfiakat két évre kiutasította az országból, a hamis okmányokat pedig elkobozta.

Az ítéletek jogerősek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.