Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Augusztus 10. 14:07, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Eljátszotta a véletlenül hozzá került 5 milliót egy tatai nő

Jogtalan elsajátítás vétsége miatt nyújtott be vádiratot egy tatai nővel szemben a Tatai Járási Ügyészség a minap.

Egy tatai bankfiókban 2018. június 4-én a sértett egy gazdasági társaságnak kezdeményezett befizetést, azonban a befizetni kívánt 5 millió forint bankhiba miatt tévedésből a vádlott bankszámlájára került. A nő a téves utalásról SMS üzenetben azonnal értesítést kapott, yhx egyből megtudta, hogy milliók érkeztek a számlájára. Ezt követően még aznap teljes egészében elköltötte az összeget egy online szerencsejáték oldalon – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

A téves könyvelést a bank javította, és a gazdasági társaság számláján jóváírta az összeget, ily módon a sértett kára megtérült. A pénzintézet viszont polgári jogi igényként követeli büntetőeljárásban a nőtől, hogy térítse meg a kárukat.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben a büntetés kiszabását hosszabb időre halassza el, azaz bocsássa próbára, a próbára bocsátás idején rendelje el a pártfogó felügyeletét, továbbá kötelezze a bank követelésének a teljesítésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.