Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. Szeptember 20. 21:30, kedd | Helyi
Forrás: MTI, dombóvári polgármesteri hivatal

Elkezdődött a dombóvári hulladéktelep helyreállítása

Elkezdődött a dombóvári hulladéktelep helyreállítása

Elkezdődött a dombóvári hulladéktelep környezetének helyreállítása, a 123 millió forintos beruházás 2012 júliusának végéig fejeződik be - közölte a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás intézményvezetője hétfőn az MTI-vel.

A dombóvári Erzsébet utca végénél, a 61-es út mentén található telep rekultivációját a Strabag Zrt., a Közgép Zrt. és a Geo-Hidroterv Kft. alkotta konzorcium végzi - mondta Papp Gábor.

14 ezer négyzetméteren, helyben végzik el a már bezárt lerakó helyreállítását, ami azt jelenti, hogy a hulladékot elsimítják, humuszréteggel fedik, majd növényeket telepítenek rá. A helyreállítandó területen figyelőkút-hálózatot hoznak létre, amely a talajvizet ellenőrzi - tette hozzá.

Dombóváron a Mecsek-Dráva Önkormányzati Társulás rekultivációs projektjének részeként kezdték el a munkát; a regionális program keretében összesen 89 lerakót állítanak helyre. Közülük huszonötöt teljesen felszámolnak, hatvannégy esetében pedig helyben végzik el a rekultivációt. A társulás a projektet a Környezet és Energia Program százszázalékos, hatmilliárd 877 millió forintos támogatásával valósítja meg.

Dombóvár környékén Dalmand és Kaposszekcső esik még át hasonló fejlesztésen. Továbbá a közeljövőben a Dombóvári Ipari Parkban egy olyan átrakóállomás épül, amely nagy segítség lesz a lakossági és közületi hulladék átrakásában és kezelésében. Jó hír továbbá, hogy a projektben dombóvári alvállalkozók is szerepet kaphatnak - tudtuk meg a dombóvári polgármesteri hivataltól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.