Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Június 25. 16:01, szombat | Belföld
Forrás: mti/fotók: MTI/Máthé Zoltán

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Elkezdődött a Magyar Tavak Fesztiválja

Gálakoncerttel kezdődött meg a Magyar Tavak Fesztiválja péntek este Kápolnásnyéken a Csajághy Laura Szabadtéri Színpadon.

A koncert előtt Latorcai Csaba parlamenti államtitkár azt mondta: kormány elkötelezett azért, hogy egyre több olyan fesztivált rendezzenek Magyarországon és a Kárpát-medencében, amelyek európai mércével mérve is színvonalasak, ugyanakkor hűen tükrözik mindazt, ami magyar.

A nyár a fesztiválok ideje, és az elmúlt években számos magyarországi magas színvonalú kulturális zenei eseménysorozat vált híressé, keresetté nem csak az országban, hanem szerte a világban - fogalmazott.

Arról is beszámolt: a Magyar Tavak Fesztiválját - amelynek mottója tekerj, fuss és csónakázz a magyar kultúráért - a kormány 60 millió forinttal támogatja.

A Magyar Tavak Fesztiválja rendezvénysorozat eseményeit idén már három helyszínen: a Balatonnál, a Velencei-tónál és a Tisza-tónál tartják. A Velencei-tónál pénteken és szombaton várják a kultúrát, a sportot és a természet szépségeit ötvöző fesztivál programjai a közönséget.

A péntek esti gálakoncerten Miklósa Erika, a Szolnoki Szimfonikusok, Iván Szandra, Horányi Juli, Csiszár István, Rab Gyula, Pataki Bence és a Ruby Harlem zenekar lépett színpadra.



Szombat reggel a kápolnásnyéki Halász-kastélytól indul a Tour d'Opera elnevezésű egész napos biciklitúra a Velencei-tó körül, amelynek állomásai a sukorói református templomnál, a pákozdi katonai emlékparkban és a Duna-Ipoly Nemzeti Park kutatóházánál, a dinnyési templomkertben és az agárdi zenepavilonnál lesznek, a résztvevők délután öt órára érnek Velencére.

A gálakoncert előtt L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója köszöntőjében elmondta: több mint százhúszan regisztráltak a kerékpáros túrára.

A Magyar Tavak Fesztiválja július 29-31. közt a Tisza-tónál, augusztus 26-án pedig a Balatonnál folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.