Városlista
2020. január 20, hétfő - Sebestyén

Hírek

2019. Szeptember 11. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

A Dombóvári Zenész Egyesület tagjai nemrégiben egy hetet Erdélyben töltöttek, ahol a gyergyóújfalui Molnár Antal Fúvószenekarral építettek ki baráti kapcsolatot.

A látogatók az odautazás során megnézték Segesvárt és Szejkefürdőn Orbán Balázs síremlékéhez is felsétáltak. A Gyergyóújfaluba való megérkezést követő ismerkedési esten halászlével és lecsóval lepte meg a civil szervezet a vendéglátóit, búcsúzásképpen pedig többszáz palacsintát sütöttek. A két esemény között a környék településeit, valamint csodaszép természeti és épített értékeit keresték fel a zenészek, akik Madéfalván az emlékműnél elénekelték a magyar himnuszt, Csíkszentsimonban a Csiki Sör Manufaktúrában térzenét adtak, Csíksomlyóban a kegytemplom megtekintése és Kis-Somlyó-hegyre történő séta szerepelt a programban. A muzsikusok hangszereikkel feljutottak a Madarasi Hargitára, ahol eljátszották a magyar és a székely himnuszt többszáz kiránduló gyönyörűségére, Parajdon a sóbányát és a természetvédelmi területeket keresték fel, majd Korondon fazekastermékeket vásároltak, a Gyergyóújfalura való hazatérésük közben még megálltak Farkaslakán és megkoszorúzták Tamási Áron síremlékét. Az egyhetes kirándulás végére maradt a Gyilkos-tó és a Békás-szoros közel 10 kilométeres gyalogtúrája, amit valamennyien teljesítettek. A társaság esténként műsort adott a szálláshelyéül szolgáló község lakóinak, de volt sok baráti beszélgetés, közös éneklés és zenélés, valamint táncház, a finom helyi ételek és italok kóstolása sem maradt el, illetve a zenekar néhány tagja egy izgalmasra sikeredett medvelesen is részt vett.
A Dombóvári Zenész Egyesület a házigazdáktól meghívást kapott a jövőre 110 éves fennállását ünneplő Molnár Antal Fúvószenekartól arra, hogy díszvendégként adjon koncertet a jubileumi rendezvényen.

Köszönetnyilvánítás
A Dombóvári Zenész Egyesület hálásan köszöni mindazt a segítséget, mely nélkül az erdélyi utazás nem sikerülhetett volna ilyen tartalmasra és élménydúsra. Támogatók voltak: Bethlen Gábor Alapkezelő, Dombóvár Város Önkormányzata, Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Nagyberki Község Önkormányzata, Kercseliget Község Önkormányzata, Dombóvár-Kernen Baráti Kör, Brunner Dezső (Várong polgármestere), Bogdán László (dombóvári vállalkozó) és Kovács István (dombóvári vállalkozó).

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 20. 08:34, hétfő | Helyi

A korábbi polgármester nyerte az időközi választást Gyulajon

Selmeci László, a település korábbi polgármestere nyerte a vasárnap rendezett időközi választást a Tolna megyei Gyulajon - közölte a helyi választási iroda (hvi) vezetője az MTI-vel.

2020. Január 17. 16:12, péntek | Helyi

Dombóvári rendőrök mentették ki a kazánrobbanásban sérült férfit

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. január 15-én 17 óra 45 perckor érkezett bejelentés, hogy Dombóváron az egyik családi házban a vegyestüzelésű kazán felrobbant.

2020. Január 16. 14:47, csütörtök | Helyi

Egymást érték a tűzesetek

Négy tűzesethez és hét műszaki mentéshez riasztották szerdán Tolna megye tűzoltóit.

2020. Január 16. 08:24, csütörtök | Helyi

A Támasz Otthon köszönetét fejezi ki a felajánlásért

Hálás szívvel szeretnénk köszönetet mondani Farkas Zsoltnak, a Húsimádók Boltja tulajdonosának önzetlen felajánlásáért.