Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 11. 08:00, szerda | Helyi
Forrás: Dombó Média

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

Élményekkel teli volt a muzsikusok kirándulása

A Dombóvári Zenész Egyesület tagjai nemrégiben egy hetet Erdélyben töltöttek, ahol a gyergyóújfalui Molnár Antal Fúvószenekarral építettek ki baráti kapcsolatot.

A látogatók az odautazás során megnézték Segesvárt és Szejkefürdőn Orbán Balázs síremlékéhez is felsétáltak. A Gyergyóújfaluba való megérkezést követő ismerkedési esten halászlével és lecsóval lepte meg a civil szervezet a vendéglátóit, búcsúzásképpen pedig többszáz palacsintát sütöttek. A két esemény között a környék településeit, valamint csodaszép természeti és épített értékeit keresték fel a zenészek, akik Madéfalván az emlékműnél elénekelték a magyar himnuszt, Csíkszentsimonban a Csiki Sör Manufaktúrában térzenét adtak, Csíksomlyóban a kegytemplom megtekintése és Kis-Somlyó-hegyre történő séta szerepelt a programban. A muzsikusok hangszereikkel feljutottak a Madarasi Hargitára, ahol eljátszották a magyar és a székely himnuszt többszáz kiránduló gyönyörűségére, Parajdon a sóbányát és a természetvédelmi területeket keresték fel, majd Korondon fazekastermékeket vásároltak, a Gyergyóújfalura való hazatérésük közben még megálltak Farkaslakán és megkoszorúzták Tamási Áron síremlékét. Az egyhetes kirándulás végére maradt a Gyilkos-tó és a Békás-szoros közel 10 kilométeres gyalogtúrája, amit valamennyien teljesítettek. A társaság esténként műsort adott a szálláshelyéül szolgáló község lakóinak, de volt sok baráti beszélgetés, közös éneklés és zenélés, valamint táncház, a finom helyi ételek és italok kóstolása sem maradt el, illetve a zenekar néhány tagja egy izgalmasra sikeredett medvelesen is részt vett.
A Dombóvári Zenész Egyesület a házigazdáktól meghívást kapott a jövőre 110 éves fennállását ünneplő Molnár Antal Fúvószenekartól arra, hogy díszvendégként adjon koncertet a jubileumi rendezvényen.

Köszönetnyilvánítás
A Dombóvári Zenész Egyesület hálásan köszöni mindazt a segítséget, mely nélkül az erdélyi utazás nem sikerülhetett volna ilyen tartalmasra és élménydúsra. Támogatók voltak: Bethlen Gábor Alapkezelő, Dombóvár Város Önkormányzata, Dombóvári Német Nemzetiségi Önkormányzat, Nagyberki Község Önkormányzata, Kercseliget Község Önkormányzata, Dombóvár-Kernen Baráti Kör, Brunner Dezső (Várong polgármestere), Bogdán László (dombóvári vállalkozó) és Kovács István (dombóvári vállalkozó).

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.