Hírek
2020. Április 09. 13:03, csütörtök |
Helyi
Forrás: Szuperinfó
Élő hal vásárt tartanak minden pénteken Dombóvárhoz közel, Attalán

Tolna megyében a halfogyasztás jóval magasabb az országos átlagnál, Szekszárd és Tolna, Baja után az első öt hazai városban benne van.
Az egy főre jutó halfogyasztás hazánkban elérte a 6,73 kilogrammot 2018-ban, ami közel egykilós növekedést jelent az azt megelőző két évhez képest. Az agrártárcának az a célja, hogy ez a mennyiség 2023-ra egy kilogrammal tovább növekedjen.
Ahogy arról a TEOL beszámolt, a halfogyasztás növekedésében szerepet játszik az is, hogy a fogyasztási célú hal, halfilé, halhús áfáját 27-ről 5 százalékra mérsékelték, bevezették a Minőségi Magyar Hal védjegyet, hogy a termékkínálaton belül könnyen meg lehessen különböztetni a hazai termelésű minőségi halakat, haltermékeket.
Minőségi saját termelésű halat Dombóvárhoz közel, Attalán lehet vásárolni a halászatban. Minden pénteken 9 és 12 óra között várják a vásárlókat.
Ezek érdekelhetnek még
2025. Szeptember 13. 09:00, szombat | Helyi
Különleges fotó került elő a dombóvári Fekete István Múzeum alapítójáról
Bodó Imréről (az első sorban a harmadik), aki 65 éve kezdte meg tanulmányait Göllében, Fekete István szülőfalujában.
2025. Szeptember 12. 16:29, péntek | Helyi
95. születésnapját ünnepelte Nagy Béla bácsi
A jeles alkalomból Pintér Szilárd polgármester úr és Bogdán László képviselő úr köszöntötték fel.
2025. Szeptember 12. 14:48, péntek | Helyi
Pénzjutalom és serleg is járt a hagyományos oklevél mellé a naki főzőversenyen
Nakon megtartották az immár hagyományos falunapot, melynek keretében főzőversenyre is sort kerítettek a szervezők.
2025. Szeptember 12. 09:04, péntek | Helyi
Mindig számolni kell a mustgázzal a szüret idején
Az ősz a szüret és a borkészítés időszaka, amelynek jellegzetes veszélyforrása a mustgáz.