Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 29. 10:34, péntek | Helyi
Forrás: TMKI

Elöntött pince, kidőlt fa, megáradt patakok

Elöntött pince, kidőlt fa, megáradt patakok

A rövid idő alatt lehullott nagy mennyiségű csapadék a Tolna megyei tűzoltóknak is adott munkát csütörtökön.

Hajnalban Tófűről érkezett bejelentés, hogy a Kossuth utca egyik házának pincéjét, az alagsorban található kazánt és a ház többi részét is elöntötte az esővíz. A bonyhádi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói a vizet kiszivattyúzták, a házat áramtalanították. A ház két lakójának elhelyezéséről a polgármester gondoskodott.

A Kisvejkét és Mucsfát összekötő útra egy nagyméretű fa dőlt a kora reggeli órákban, amit a dombóvári hivatásos tűzoltók távolítottak el, megszüntetve ezzel a forgalmi akadályt.

Megáradt patak okozott gondot Aparhantnál csütörtök reggel, ahol csak rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. A közelben található kisvejkei elágazóban egy fát vágtak ki a szekszárdi hivatásos tűzoltók.

A paksi hivatásos tűzoltók vonultak Györkönybe vízszivattyúzásra délelőtt, ahol az Újváros utcában egy családi ház udvarán mintegy harminc centiméter magasan állt az esővíz, ami a házat, és az ott található nagyértékű eszközöket veszélyeztette.

A település polgármestere kérte a tűzoltók segítségét Bátaapátiban, ahol a Dózsa György utca egyik házát vette körül a lezúduló sár és víz. A nehezen megközelíthető házban két segítségre szoruló, idős ember lakik, akiket a bátaszéki önkormányzati tűzoltók mentettek ki lakóhelyükről. Elhelyezésükről a polgármester gondoskodott.

Fa dőlt az útra Alsónyék Rákóczi utcájában. A forgalmi akadályt jelentő fát és ágakat a bátaszéki önkormányzati tűzoltók távolították el.

Lakatlan épület dőlt rá a szomszédos házra Mucsfa Petőfi utcájában csütörtök délben. Személyi sérülés nem történt, azonban az ott lakó két felnőttnek és három gyereknek ideiglenesen rokonokhoz kellett költözniük. A dombóvári hivatásos tűzoltók a család kiköltöztetésében segítettek, majd körbekordonozták az épületet.

Kisdorogon az esőzés miatt megemelkedett a Mucsi patak vízszintje, és elöntötte a sportpályát. Az öltöző megvédése céljából nyolc tűzoltó és húsz önkéntes homokzsákokkal védte meg az épületet mintegy húsz méter hosszan. A víz lakóházakat nem veszélyeztet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.