Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 01. 19:45, vasárnap | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Először rendeztek szilveszteri kocogást Sásdon - képgalériával

Először rendeztek szilveszteri kocogást Sásdon - képgalériával

Közel százötvenen teljesítették a nagyjából egy kilométeres távot a Sásdon első alkalommal megrendezett szilveszteri kocogáson. A célba érkezőket meleg italok és értékes nyeremények várták.

A Schumann Norbert ötletgazda felvetésére, Buzási László és Dömse Tamás szervezésében megvalósult első sásdi bulikocogás indulóit a közösségi ház előtt érte a szilveszter délután. A kedélyes beszélgetésnek nemsokára a Székely Szilárd polgármester által meglékelt pezsgősüveg startjelként szolgáló durranása vetett véget.

És bár láthatólag semmiféle dzsinn nem szabadult ki a palackból, a versenyszellem azért megszállta a Mária-körre vállalkozó mezőny egy részét. Míg ugyanis sokan örömfutásként élték meg, egy kemény mag igen komolyan vette a kocogást. A legjobban végül három ifjú sportolónak jött ki a lépés. Közülük is az első Orsós László, a második Bősz Richárd, míg a harmadik Nagy Gábor lett.

Mielőtt a vonzóbbnál vonzóbb és értékesebbnél értékesebb tombolanyeremények gazdára találtak volna, a szervezők még különdíjakat adtak át. Az öt hónapos Putler Barna a legifjabb, míg a néhány nap híján hetvenéves Kiskároly Jánosné a legidősebb résztvevőnek járó ajándékot vehette át. Sőt, nem maradt árván az a dobostorta sem, amelyet a jelmezben indulóknak ajánlottak fel.

A nagy izgalmakat hozó tombolasorsolás végeztével Székely Szilárd fejezte még ki újévi jó kívánságait a hagyományteremtő szándékkal megszervezett szilveszteri kocogás nevezőinek és nézőinek. Ki tudja, hátha az amúgy népes mezőny még nagyobbra duzzad egy év múlva. Mint megtudtuk, a szervezők legalábbis nem bánnák.

Képgalériánkra kíváncsi? Kattintson a hír címsora alatti „kapcsolódó galéria” hivatkozásra, vagy a lenti képre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.