Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Május 27. 18:50, vasárnap | Helyi
Forrás: Nagyné Tóth Erzsébet/Kaposszekcsői Közösségi Ház

Először tekintették kihívásnak ezt a napot Kaposszekcsőn

Először tekintették kihívásnak ezt a napot Kaposszekcsőn

Az országos mozgalomhoz csatlakozva első alkalommal rendezték meg Kaposszekcsőn a Kihívás Napja rendezvénysorozatot. A falu apraja-nagyja megmozdult a cél érdekében: minél többen mozogjanak a lakosság soraiból.

Május 23-án reggel 8 órakor az általános iskolások kezdtek reggeli tornával. A 15 perces bemelegítés után választhatott ki-ki kedve szerint. Voltak, akik nyeregbe pattantak és elkerékpároztak Szőlőhegyig, majd vissza. Mások nordic-walking-botokkal vagy gyalog teljesítettek hosszabb-rövidebb távot. Akinek nem volt kedve kimozdulni az iskolából, az sorversenyezhetett vagy táncházban vehetett részt.

10 órától párhuzamosan több helyszínen is megmozdultak. Az Evangélikus Diakóniai Otthon lakói rövid sétára indultak a faluban, majd ülőtornán és ülőfocin vettek részt. A kerekes székesek sem maradtak ki a jóból. Nekik is nyílt mozgásra lehetőségük. A napot náluk a fekvőtorna zárta.

Az óvodában eközben aerobic, trambulinozás, gördeszkázás, rollerozás várta a kicsiket. A Baba-mama Klub tagjai a Közösségi Háztól indulva gyalog, babakocsival, taposómotorral, biciklivel, kenguruval - ki mivel tudott- járták körbe a falut.

Délután a Közösségi Ház mellett íjászkodhatott az, akinek kedve volt hozzá. Ekkor szakadt le az égből az első áldás. Később, az eső elmúltával folytatódhatott a lövöldözés és a focipályán elkezdődhettek a mérkőzések.
Eközben Somogyi Árpád műhelyében lábtengóztak, illetve magasra emelt targoncára szerelt ketrecbe dobáltak a dolgozók és ráérő családtagjaik.

Újabb égszakadás után elkezdhették a focipálya festését a következő mérkőzésekre. A Pokol kocsmában mozogni vágyókat nem zavarta az eső, ők nyugodtan rexezhettek és pinpongozhattak.

A Liget lakótelepen az eső miatt kicsit csúszott a program. Sajnos a várakozás ideje alatt többen hazamentek. De így is szép számmal vettek részt a botdobálásban, tornában, kerékpáros ügyességi versenyben. A nap zárásaként háztömb körüli terepgyaloglást rendeztek.

17.45-kor a Nordic Walkingosok is útjukra indultak, hogy eljussanak a Liget lakótelepig, majd vissza. Ezzel egy időben a Sportcsarnokban karatézás, majd pedig teremfoci zajlott.

A focipálya felfestése után folytatódhatott az örömfoci. A fiatalok és idősebbek is lelkesen futkostak a labda után. Talán nem jobban, de lelkesebben az biztos, mint egy NB I-es mérkőzésen!

Akinek még mindig nem volt elég, a nap zárásaként görkorcsolyázhatott, hulahop-karikázhatott vagy éppen ugrókötelezhetett. A Közösségi Házban felállított pinpong- vagy csocsóasztalnál is kedvére ugrándozhatott, aki akart. Este fél kilenc után fáradt el a társaság.

1394 mozgásegységgel Kapsszekcső a kategóriájában induló 26 település versenyében a 15. helyet szerezte meg. Ezt az eredményt értékelhetjük még jobbnak, ha azt is figyelembe vesszük, hogy az előttünk végzett települések közül nem egynek majdnem kétszerese a lakosságszáma, mint a mienknek. A kategóriájukban legtöbben mozgók pünkösdhétfőn Csapó Gyuláné polgármestertől ünnepélyes keretek között vehetik át az oklevelüket.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Kaposszekcső Község Önkormányzatának az anyagi támogatásért, a szervezőknek pedig a hathatós segítségért. Köszönet a résztvevő lakosoknak, hogy megmutatták: mi is szeretünk mozogni. Ha a település úgy dönt, jövőre újra részt veszünk ebben az érdekes versenyben!

Nagyné Tóth Erzsébet

További képekért kattintson a lenti fotóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.