Városlista
2023. szeptember 28, csütörtök - Vencel

Hírek

2018. December 11. 14:14, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Első helyen végzett a gimis diákok filmje

Első helyen végzett a gimis diákok filmje

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet videó pályázatot hirdetett középiskolás diákok számára „Moszkva, Moszkva” címmel, melyre az Illyés Gimnázium alakulata is benevezett.

A diákoknak Anton Pavlovics Csehov „Három nővér” című darabját kellett újraértelmezniük és a mai világba áthelyezniük.
A pályamunka forgatókönyvét Pápai Fruzsina írta, az operatőri feladatokat Bede Barnabás és Kiss Szabolcs látta el, narrátorként, vágóként és szereplőként Németh Kristóf dolgozott. Rajta kívül még Molnár Zsófia, Bessenyei Renáta, Szenyéri Gabriella és Illés Elizabet Panni játszotta a történetet.

A fiatalok Kőváriné Misky Éva iránymutatásával készítették el a filmjüket, ami az országos döntőjében a zsűritől megosztott első helyet érdemelt ki.
A verseny díjátadóját a Budapesten működő Bajor Gizi Színészmúzeumban tartották, ahol a dombóvári középiskolások megkapták jól megérdemelt jutalmukat.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 16:19, csütörtök | Helyi

Adományoztak a dombóvári rendőrök

Az Állatok Világnapja közeledtével a dombóvári gyepmesteri telep lakóihoz látogattak el az egyenruhások középiskolás diákokkal közösen.

2023. Szeptember 27. 16:14, szerda | Helyi

Pump Track versenyt rendeztek Dombóváron

Dombóváron tartották a 2023-as Pannon Pump Track Kupasorozat V. futamát.

2023. Szeptember 26. 09:35, kedd | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 25. 13:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum - A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyaként Z. Soós István néhai kaposvári festőművész Fekete Istvánról készített gipsz szobrát választottuk.