Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Január 31. 08:23, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Első ízben terjedt a koronavírus emberről emberre az Egyesült Államokban

Első ízben terjedt a koronavírus emberről emberre az Egyesült Államokban

Első ízben terjedt a vírus emberről emberre az Egyesült Államokban. A chicagói esetet Robert Redfield, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) igazgatója jelentette be csütörtökön.

Redfield közölte: a néhány nap óta koronavírusos fertőzéssel kezelt chicagói asszony férje is megbetegedett. Az asszony korábban a kínai Vuhan városában tett látogatást, de a férje nélkül. Még azelőtt tért vissza az Egyesült Államokba, hogy egyes amerikai repülőtereken bevezették volna a szigorú egészségügyi ellenőrzést.

A páciens férjének megbetegedésére utalva Redfield hangsúlyozta: "tudjuk, hogy ez nyugtalanító, de az amerikai embereket nem fenyegeti közvetlen veszély".

Alex Azar, az egészségügyért felelős amerikai tárcavezető a CNBC televíziónak adott csütörtöki interjújában elmondta: fertőző betegségekkel foglalkozó amerikai szakemberek is tagjai lesznek az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) Kínába induló nemzetközi küldöttségének.

A miniszter ismételten óva intett mindenkit, hogy Kínába utazzék.

Az Egyesült Államokban jelenleg - a CDC adatai szerint - 26 tagállamban 110 embert vizsgálnak koronavírusos fertőzés gyanújával. Szerdán a Johnson & Johnson amerikai vállalatcsoport bejelentette, hogy a koronavírus elleni oltáson dolgozik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.