Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Április 04. 10:54, kedd | Helyi
Forrás: DOVASE

Elsöprő dombóvári fölény a megyei és dél-dunántúli mezei futóbajnokságokon

Elsöprő dombóvári fölény a megyei és dél-dunántúli mezei futóbajnokságokon

Az elmúlt egy hét mozgalmasan telt az iskolai és a DOVASE csapataiban szerepet kapó futóknak.

Március 23-án új helyszín – a Városi Sporttelep – adott otthont a dombóvári járás általános iskolái részére megrendezett diákolimpiai mezei futóbajnokságnak. Az utóbbi évek legnépesebb versenyét rendezte meg Tarr Imre Tanár úr és csapata, 324 célba érő gyerekkel. A kurdi iskola kivételével minden intézmény képviselte magát. A nagyszerűen sikerült verseny jó alapot adott az iskoláknak az erőfelmérésre, s arra, hogy kiválasszák a megyei döntőn résztvevő versenyzőiket.

Ez nagyszerűen sikerült. A március 28-i Bonyhádon megrendezett megyei döntőn, melyen már a középiskolások is részt vettek, kimagasló eredményeket értek el a dombóváriak és környékbeliek. Összesen 47 fő jutott tovább az országos bajnokságra 9 csapat tagjaként (5 Fő/ csapat), plusz 2 fő egyéniben. A részletes eredmények az iskolai honlapokon, valamint az általuk leadott tudósításokban olvashatók.

SPORT XXI. PROGRAM DÉL-DUNÁNTÚLI FUTÓBAJNOKSÁG
Nem sokat pihenhettek a legkisebb futók, hiszen az U-11 és U -13 korosztályú , DOVASE színeiben versenyző atléta palánták március 30-án szintén BONYHÁDON, a városi sporttelepen csaptak össze a Baranya, Somogy, Tolna megye korosztályos legjobbjaival.
Gyermek korosztályú futóink követve a hagyományokat, most is kimagasló sikereket értek el. Mindkét korcsoportban győzött az „A” csapatunk, a nagyoknál a „B” csapat ezüstérmes lett,de a többieknek sem kellett szégyenkezniük. A Sziget-erdei edzések, játékos foglalkozások megtették hatásukat. A fiúk, lányok egyéni versenyében is több atlétánk dobogóra állhatott, s fogadhatták a csapatot elkísérő szülők, nagyszülők és versenyzőtársak elismerő tapsát. Ismét a Dombóvári VASE vett részt a legtöbb versenyzővel a rendezvényen. A részletes eredmények www.dovase.hu oldalon olvashatók.

Szép volt Kicsik! Gyerünk, gyerünk Atléták!

Címkék: atlétika, DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.