Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 03. 17:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

Emberhátrányban is győzött a DFC

Emberhátrányban is győzött a DFC

A Tolna megyei I. osztályú férfi bajnokságot záró 33. fordulóban a Szuhay Sportcentrumban fogadta június 1-jén a Dombóvári FC együttese a tabella utolsó Kölesdi SE gárdáját.

A győzelem megszerzésén kívül különösebb tétje már nem volt az összecsapásnak, ugyanis az már korábban eldőlt, hogy a házigazdák ennek a mérkőzésnek az eredményétől függetlenül a negyedik helyen végeznek, a látogatók pedig diadaluk esetén sem tudnak előre lépni a mezőny végéről.
A dombóváriak a meccs elején támadólag léptek fel és mezőnyfölényüket már a 10. percben gólra váltották: Szekeres Dániel Kovács Attila jobb oldali szögletét követően fejelt a vendégek kapujába. Az előnyt a 14. percben Kovács Attila növelte, aki 30 méterről zúdította a labdát a hálóba. Tíz perc múlva a kölesdiek egyik kontratámadása során a „ketrecéből” mintegy 18 méterre kirontó Iványi Botond elgáncsolta a kölesdiek egyik kitörő csatárát, amiért a bíró felmutatta neki a piros lapot. Nemcsak ő hagyta el ekkor a pályát, hanem Hetesi Gábor Ádám is, akinek a helyére a 43 évében járó Szabados Zsolt állt be cserekapusként. Kovács Attila a 47. percben a büntetőterületen belüli kavarodás után 14 méterről talált be. Az első félidő hosszabbításában az eredmény már nem változott, így a DFC csapatának 3:0-ás vezetésénél vonultak az öltözőbe pihenőre a riválisok.
A szünetet és a térfélcserét követően az 59. percben Balogh Szabolcs buktatásért a sípmester 11-est ítélt, amit Androsics András magabiztosan értékesített. A 68. percben ugyanő kényszerítőzés után az ötösön csinált egy okos cselt és azt követően 5:0-ra alakította a találkozó állását. A 74. percben a negyedórával korábban büntetőt érően szabálytalanul szerelt Balogh Szabolcs is beköszönt, a fürge csatár egy pontos kiugratás után mintegy 10 méterről lőtt a kölesdi portás mellett a hálóba. A „kegyelemdöfést” a csereként beszálló Keczeli Krisztián a 88. percben adta meg a kieső helyen tanyázó vendégeknek: a középpályásként és támadóként is használható futballista jobb oldali beadást követően fejelte be a 7:0-s diadalt hozó gólt.


33. forduló eredménye:
Dombóvári FC - Kölesdi SE 7:0
Dombóvár: Iványi - Tieger, Szekeres, Vajk, Martinka - Pál (Bán), Kovács A. (Loch), Androsics (Gombos), Hetesi (Szabados) - Mészáros (Keczeli), Balogh Sz.
Gólszerzők: Kovács A. (2), Androsics (2), Szekeres, Balogh Sz., Keczeli
Kiállítva: Iványi (Dombóvári FC)

Címkék: DFC, foci, labdarúgás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.