Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Április 17. 09:12, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Emlékfát ültettek Ambrus Sándor tiszteletére

Emlékfát ültettek Ambrus Sándor tiszteletére

A Kernen im Remstalból érkezett delegáció tagjai rövid itteni tartózkodásuk során arra is időt szakítottak, hogy emlékezzenek a 2008 áprilisában 47 esztendős korában elhunyt szobrászművészre.

A Dombóvár várossá nyilvánításának 48. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozatra a németországi testvértelepülésről, Kernen im Remstalból érkezett delegáció tagjai rövid itteni tartózkodásuk során arra is időt szakítottak, hogy emlékezzenek a 2008 áprilisában 47 esztendős korában elhunyt szobrászművészre.

Az 1959. február 25-én Székelyudvarhelyen kőfaragó családba született és az ezredfordulón Erdélyből Magyarországra áttelepült alkotó egyik kiállítása a Stuttgarthoz közeli településen nagy sikert aratott. A Dombóvár-Kernen Baráti Kör szervezésében rendezett németországi tárlat résztvevői közül többen eljöttek most Dombóvárra és ezt az alkalmat arra is felhasználták, hogy megemlékezzenek a 10 éve elhunyt szobrászra-grafikusra-ötvösre. A különös tehetséggel megáldott művész - aki Csikóstőttősön telepedett le családjával és a dombóvári JAM-csarnoknál lévő műtermében alkotott - a város önkormányzatának megrendelésére készítette el a „Fürdőző gúnár” című szobrot, amit a gunarasi üdülőtelep központjában lévő Kernen téren avattak fel 2005. augusztus 19-én dr. Habsburg Ottónak, a Páneurópai Unió elnökének jelenlétében.
A kis parkban április 8-án emlékfát ültetett a 2015-ben posztumusz Pro Oppido Dombóvár díszpolgári címmel kitüntetett Ambrus Sándor tiszteletére Stefan Altenberger, Kernen im Remstal polgármestere, Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere, a Kernen-Dombóvár Baráti Kör több tagja, akiknek az itt vendégeskedő kézdivásárhelyi alpolgármester, Derzsi Gyula is segített.

Címkék: Ambrus Sándor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.