Városlista
2020. július 6, hétfő - Csaba

Hírek

2020. Június 25. 11:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Energiatudatos Dombóvár

Energiatudatos Dombóvár

Energiatudatos Dombóvár néven elindult Dombóvár energiatudatossági szemléletformáló projektjének facebook oldala, ahol a témával és a projekttel kapcsolatos posztokat jelentetnek meg heti 1-3 alkalommal.

Kérjük az oldal népszerűsítését, hogy minél többen látogassák, like-olják azt! Célunk, hogy hatékony, népszerű energiatudatosságot növelő oldalt alakítsunk ki és működtessünk. A projekt és a facebook oldal elsősorban Dombóvárt és a térségét célozza meg, de ezen kívül is hasznos lehet.

Dombóvár Város Önkormányzata, KEHOP által támogatott projektje az Energiatudatos Dombóvár Az energiatudatos gondolkodást és életmódot elősegítő tematikus programsorozat szervezése és lebonyolítása a helyi közösségek bevonásával Dombóváron és térségében

Korunk legnagyobb kihívása az éghajlatváltozás és ezzel összefüggésben az energiaválság: Mennyire leszünk képesek mérsékelni a kibocsátást és a hatásokat? Milyen mértékben tudunk alkalmazkodni az éghajlatváltozás jelentette hatásokhoz egyéni- és közösségi szinten? Már látni az olajkorszak végét!- Mennyire vagyunk felkészülve erre?
A projekt keretében arra keressük a választ, hogy: „Mit tehetek én? Mit tehetünk mi? – A kampányban két fontos téma kerül a középpontba: Hogyan csökkenthetjük az energiaszükségletet egyéni és közösségi szinten? Hogy ültethetjük az energiatakarékosságot és az energiahatékonyságot a mindennapi életünkbe és, hogy használhatunk minél több megújuló energiát mindennapi tevékenységünk során. Tevékenységünk célja, felkészíteni a lakosságot, az intézményvezetőket, a különböző térségi vállalkozókat az energiával kapcsolatos szemlélet-és életmód váltásra, ismeretbővítésre, gyakorlati lehetőségek kidolgozására és a tapasztalatcserére.

A projekt keretében sokrétű, sok célcsoportot érintő ismeretterjesztő- és interaktív programot valósítunk meg az energiatudatosság erősítése érdekében a legkisebbektől a nagyszülőkig.

A projekt keretében: tematikus várossétát, szakmai műhelyeket, vetélkedőt, ismeretterjesztő kiadványok kiadását, tanulmányút megvalósítását tervezzük. Létrejön egy webes felület, ahol folyamatosan híreket, információkat teszünk közzé a projekttel kapcsolatban. Elkészül Dombóvár klímastratégiájának felülvizsgálata, fejlesztése.

A klímaváltozáshoz való alkalmazkodás és ezen belül az energiatudatosság már most jelentős feladatokat hárít az egész társadalomra, mindenki új és nagy kihívássokkal áll szemben, fel kell készülni a várható hatásokra, a problémák megoldására és a szükséges cselekvések megtételére, ezért is kiemelkedően szükséges ez a projekt.

A projekt szakmai koordinátora az Ökorégió Alapítvány a Fenntartható Fejlődésért (Dötk), a szemléletformáló kampány megvalósítója az EFFIX-International Kft (Sopron).

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 06. 15:47, hétfő | Helyi

A szeretet határtalan határa

Páratlan gyűjtemény látható a dombóvári Fekete István Múzeumban. - B. Orbán Emese írása Bodó Imre gyűjteményéről a Magyar Nemzet oldalán jelent meg.

2020. Július 06. 09:24, hétfő | Helyi

Megújult az óvódai játszótér Csikóstőttősön

4,5 millió forintból újult meg a közel 20 éves óvodai játszótér Csikóstőttősön. A Magyar Falu Program keretein belül megvalósuló beruházás mellett, más projekt is zajlik a településen.

2020. Július 05. 19:45, vasárnap | Helyi

Szent György Emlékérmét és pénzjutalmat kaptak a dombóvári életmentő rendőrök

Erős Viktor rendőr főtörzszászlós és Török Szabolcs rendőr törzszászlós Budapesten vehetett át elismerést.

2020. Július 05. 08:45, vasárnap | Helyi

A gunarasi strandon állított fel információs pontot a dombóvári rendőrség

A turisztikai szezonban a nyaralókat és a strandra igyekvőket látták el hasznos tanácsokkal a dombóvári rendőrök.