Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Július 13. 09:02, szerda | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítették a gyermekotthonban élő lányokat futtató pár büntetését

Enyhítette kedden hozott jogerős ítéletével a gyermekotthonban élő, nevelésbe vett lányokat prostitúcióra kényszerítő, kaposvári párra első fokon kiszabott fegyházbüntetést a Pécsi Ítélőtábla.

Az elsőrendű vádlott nő, aki maga is prostitúciós tevékenységet végzett és élettársa, a másodrendű vádlott két 18 év alatti és egy 14 alatti, nehéz sorsú lányt fogadott magához, akit rábírtak arra, hogy szexuális szolgáltatásokat nyújtsanak - írta közleményében a bíróság.

A lányok a prostitúcióért kapott pénzt minden alkalommal átadták a vádlottaknak. Amikor jelezték, hogy nem akarják csinálni ezt a tevékenységet, a nő és a férfi megfélemlítéssel bírta rá őket annak folytatására.

A Kaposvári Törvényszék február 10-én, első fokon társtettesként elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka miatt a nőt 11 év, a férfit mint többszörösen visszaesőt 14 év fegyházra ítélte, valamint 8 és 10 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától. Az ítélet szerint a nő legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése esetén, élettársa egyáltalán nem bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlottak enyhítésért fellebbeztek. A táblabíróság az elsőrendű vádlott esetében 8 évre, a másodrendű vádlott esetében 12 év 6 hónapra enyhítette a szabadságvesztést, egyebekben a törvényszék ítéletét helybenhagyta.

Az indoklás szerint az elsőfokú ítélet eltúlzottan súlyos volt, és nem vette figyelembe enyhítő körülményként az elsőrendű vádlott büntetlen előéletét, valamint a másodrendű vádlott beismerő vallomását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.