Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 20. 07:42, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei Zsolt másfél hónapra eltűnik Magyarországról.

Vasárnap hajnalban útra kel Hamburg felé, onnan pedig négy hét felkészülést követően Amerikába repül, ahol újabb két hét után jöhet a szilveszteri címmérkőzés az IBF szervezet veretlen világbajnokával, Tavoris Clouddal. Klasszisunk a West Endben közönségtalálkozón búcsúzott hazai híveitől. Tőlünk.

Bő egy hónap múlva karácsony, ez azért már látszik a West End bevásárlóközpont folyosóin hullámzó tömegen. A helyi Leroy Pub előtt viszont az ilyenkor szokásosnál is nagyobb a csődület. Mi az, valami termékbemutató, vagy ingyen ebédet osztanak? Nem azt, hanem Erdei Zsolt fényképeit, méghozzá személyesen a bokszoló aláírásával. Ahogy Pálfai Károly menedzsertől megtudtuk, Madár honlapján és közösségi oldalán hirdették meg a szombat délutáni közönségtalálkozót, az érdeklődésre jellemző, hogy ottlétünk alatt nem csökkent az embergyűrű klasszisunk körül. Fénykép, autogram és néhány jó szó, egymás után több százszor, de Erdei arcáról egy pillanatra sem kerül le a mosoly, látszik, hogy fürdik a népszerűségben. S egy idő után a nagy meleg miatt az izzadságban is, a súlyával, a fogyasztással bizonyosan nem lesz gondja.

Klasszikus interjút ebben a helyzetben nem lehet, s nem is ildomos készíteni, részletekben azért kiderül, a kiváló ökölvívó vasárnap hajnalban Hamburg felé veszi az irányt, ahol négy hetet készül majd mestere, Fritz Sdunek kezei alatt. Ezután december 17-én irány Amerika, egészen pontosan Los Angeles, itt történik a „finomhangolás” az onnan hatvan mérföldre található Anaheimben sorra kerülő, december 31-i vb-derbire. „Hajrá, magyar!” – harsogja egy érces torok, a kiáltás végigvisszhangzik a bevásárlóközponton, páran talán félbe hagyják egy pillanatra a shoppingolást. Közben folyamatosan szólnak a Madár szívének fontos zeneszámok, a Szállj el, kismadár! a fő motívum, pedig a helyzetnek az Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek című csodálatos népdal felelne meg leginkább.

– Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, rengeteget jelent ez nekem, érzem a felém áradó szeretetet, energiát, nem csak magamnak, az itt lévőknek is szeretnék megfelelni – mondja a hazai híveitől búcsúzó bajnok meghatottan.

Távozásunkkor még nem oszlik a tömeg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.