Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2017. Február 07. 13:55, kedd | Helyi
Forrás: Halmainé Horváth Katalin

Érem a csarnokból, plusz egyéni csúcsok

Érem a csarnokból, plusz egyéni csúcsok

Tamás Zsófi parádés futása…

Január és február az atlétáknak a fedett pályás idényt jelenti. Így van ez a Dombóvári VASE atlétáinál is, még akkor is, ha fagyban, hóban, latyakban készülnek a versenyekre futófolyosó és sportcsarnok híján. Ez azonban nem akadályozza a versenyzőket és edzőket, hogy a legnagyobb ilyen jellegű hazai versenyeken, bajnokságokon részt vegyenek.

Januárban a legkisebbeknek szervezett (7-12 évesek) Kölyök Atlétikai és SPORT XXI. versenyein mozgattak meg több alkalommal mintegy 150 gyereket Kaposszekcsőn, Gyulajon, Dombóváron és Bonyhádon.

A 13 évesek és idősebbek Bonyhádon és Budapesten állnak rajthoz több alkalommal. Papp Bence, Göblyös Csenge, Berényi Natália és sprintertársaik e versenyekkel hangolnak a február végén rendezendő Ifjúsági és Junior Országos Bajnokságra.

A közép- és hosszútávfutók inkább a Sziget–erdei körön próbálnak készülni. Nem is rosszul: 2017. február 04-05-én rendezték a Budapesti Olimpiai Köz-pont (volt SYMA-csarnok) küzdőterén az Országos Újonc és Serdülő Bajnokságot. Ezen a DOVASE 4 középtávfutója vett részt. Érdekesség,hogy mindannyian a fiatalabb évjárathoz tartoznak (2003-as születésűek).

Az első napon 1500 m-en Strijk Barna és az első hivatalos versenyét futó Lehel Kitti is egyéni csúcsot futott és a 15. helyen végeztek.

TAMÁS ZSÓFI (aki verseny előtt közvetlenül több napos betegséggel bajlódott) a korosztály színe-javát felvonultató mezőnyben semmit nem bízott a véletlenre. Végig nagy akarattal, okosan versenyezve felvállalta a küzdelmet az egy évvel idősebb ellenfeleivel szemben, s hatalmas egyéni és iskola-csúccsal (Szent Orsolya Iskolaközpont) ezüstérmesként végzett.

Másnap Esküdt Misi 800 m-es futása okozott kellemes meglepetést, hiszen másfél év után versenyzett újra. Jellemző, hogy futamában a második helyezettet mintegy 70 m-el verte, s a négy futam összesítése után lett 7.

Strijk Barna 3000 m-en 10.-ként, Lehel Kitti ugyan ezen távon a 7. helyen ért célba.

A lányok 800 m-es versenye kellemetlen meglepetéssel kezdődött: Tamás Zsófi a leggyengébb futamba került, amit hatalmas fölénnyel (kb. 100 m) nyert meg. A legerősebb futam versenyzői szép versenyt vívtak, s a 3. helyezett versenyző egyetlen századmásodperccel összesítve Zsófi elé került…,aki így 4.lett. (Ez kb. 3 cm…) Semmi gond, ez a szép az atlétikában, legközelebb megpróbálunk visszavágni.

A nagyobb versenyzők – a betegségek ellenére – készülődnek saját fedett pályás versenyeikre.

Aztán mindenkinek jön a mezei szezon. Gyerünk, gyerünk Atléták!

Címkék: atlétika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.

2024. Május 08. 09:34, szerda | Helyi

Szúnyoggyérítést végeznek Dombóváron

Dombóvár területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre megelőzés céljából. Majd tervezetten egy hónapon belül megismétlésre kerül.