Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2011. Február 04. 11:31, péntek | Helyi
Forrás: oek.hu, antsz.hu, Szent Lukács Kórház

Erősödik az influenza, tilos a látogatás a dombóvári szülészeten

Erősödik az influenza, tilos a látogatás a dombóvári szülészeten

Az Országos Epidemológiai Központ (OEK) múlt hétre vonatkozó influenzajelentése szerint az ország minden megyéjét érintő járvány alakult ki. Az ÁNTSZ legfrissebb heti tájékoztatója és saját információink alapján nemcsak a dombóvár

A figyelőszolgálatra kijelölt orvosok jelentései alapján az OEK-jelentés azt írja, hogy 2011. január 24. és 30. között összesen mintegy 42 000, az előző hetinél másfélszer több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. A 100000 lakosra vonatkoztatott influenzaszerű megbetegedések száma alapján a legérintettebb terület Győr-Moson-Sopron, Pest és Baranya megye volt. A betegek 30,5%-a gyermek, 41,5%-a 15-34 éves fiatal felnőtt, 22,6%-a középkorú, 5,4%-a pedig 60 éven felüli volt. Az előző héthez képest valamennyi korcsoportban nagyobb arányú volt a megbetegedés. Ugyanakkor az előfordulás gyakorisága a 10-14 és a 6-9 évesek között volt a legjelentősebb. Másfél-kétszer több iskoláskorú kereste fel orvosát influenzás tünetek miatt, mint az előző héten.

Bár a fenti jelentés szerint a megbetegedések lakosságarányos száma Tolna megyében csak az átlag körül alakult a múlt héten, február 1-től teljes látogatási tilalom van érvényben a dombóvári Szent Lukács Kórház Szülészeti-nőgyógyászati Osztályán, valamint szűkített látogatási idő a további osztályokon.

Mint Dr. Fekete Zsuzsannától, a dombóvári intézmény higiéniai vezetőjétől megtudtuk, erre elővigyázatosságból, az ÁNTSZ-től kedden hozzájuk közvetlenül beérkezett kistérségi influenza-adatok alapján került sor. Bár az ellátási területükön a megbetegedések gyakoriságában tapasztalt növekedés nem volt túl jelentős, Dr. Gács Ernő szülész-nőgyógyász főorvos saját hatáskörében rendelte el a látogatási tilalmat az általa vezetett osztályon. A főorvosi karral egyeztetve Dr. Kerekes László igazgató pedig úgy döntött, átmenetileg csak hétköznap 15 és 17 óra, szombaton pedig 10 és 12 óra között teszi lehetővé a betegek látogatását a többi osztályon. Az ideiglenes rend változtatásának kérdésére legközelebb jövő kedden tér vissza a kórház vezetése. Influenzát egyébként egyelőre egyik fekvőbetegüknél sem fedeztek fel. Amennyiben így lenne, megfelelő intézkedési terv alapján elkülönítve kezelnék az ilyen pácienseket.

A régiós helyzet kapcsán az ÁNTSZ honlapján található nyilvános tájékoztatóból kiderül, hogy teljes körű látogatási tilalom érvényes szintén február 1-től a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központjára. Február 2-től tilos a betegek látogatása Szekszárdon, a Tolna megyei Önkormányzat Balassa János Kórház Belgyógyászati Tömbjében. Február 3-tól pedig látogatási tilalmat rendeltek el a kaposvári Kaposi Mór Kórház valamennyi fekvőbeteg osztályára vonatkozóan is.

Az ÁNTSZ felhívja a figyelmet arra, hogy az ideiglenes látogatási renddel kapcsolatos információi tájékoztató jellegűek, kizárólag a megyei kormányhivatalok tudomására jutott kórházi látogatási tilalmakra vonatkoznak. Kérik az érintetteket, hogy az aktuális helyzet miatt közvetlenül az egészségügyi intézményekhez forduljanak.

A dombóvári kórház központi telefonszáma: 74/564-000, honlapjának címe: www.szlkorhaz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 19. 11:29, szerda | Helyi

Egyirányúsítás a forgalomcsillapítás érdekében

Június 11-én forgalmi rend-változás lépett életbe a Báthori utcában, amit a város önkormányzata rendelt el az ott lakók kérésre.

2019. Június 19. 08:10, szerda | Helyi

Új vezetőre van szükség Dombóváron

Pintér Szilárd Dombóvár polgármesterjelöltje

2019. Június 19. 07:00, szerda | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.

2019. Június 18. 08:26, kedd | Helyi

Iskolások takarítottak a Környezetvédelmi Világnap alkalmából

Kiss Béla alpolgármester köszöntötte azokat a diákokat, akik június 13-án a Környezetvédelmi Világnap alkalmából a Tesco Áruház és a Kis-Konda patak melletti területen 2008-ban létrehozott biofalat jöttek megtisztítani.