Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Január 30. 09:03, hétfő | Helyi

Értéktár bizottsági gyűlés Göllében

Értéktár bizottsági gyűlés Göllében

Csonka Sándor néhai dombóvári festőművész hagyatékából a kiállításainak vendégkönyveit, fényképeket, folyóiratokat, igazolványokat, útleveleket, a művész kitüntetéseit adta át Bodó Imre a Csonka Sándor Képtár számára.

Fekete István író születésnapján, január 25-én tartotta meg idei első gyűlését a helyi bizottság. Banda Zoltán tanár, elnök vezetésével elsőként Fekete István szülőházánál megkoszorúzták az író szobrát. A tagok az író versével és a faluhoz kapcsolódó elbeszélésével emlékeztek a nagy magyar íróra, majd megemlékeztek a magyar hősökről is a háborús emlékműnél.

Ezután a Csonka Sándor Képtárban folytatták a megbeszélést. Többek között szó esett a néprajzi gyűjtemény megvalósításáról, az uzdi romkápolna megmentéséről, Fekete István író családfa kötetről stb.

Bodó Imre helytörténész ismét adományt adott át Novák Márk polgármesternek és Banda Zoltán elnöknek. Csonka Sándor néhai dombóvári festőművész hagyatékából a kiállításainak vendégkönyveit, fényképeket, folyóiratokat, igazolványokat, útleveleket, a művész kitüntetéseit adta át, melyek a képtárban, tárlókban lesznek elhelyezve.

Fekete István Kulturális Egyesület

Fotók: Jagados Roland

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 31. 09:00, péntek | Helyi

Környezetvédelmi programjukat mutatták be a Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai

A dombóvári Szivárvány Óvoda óvodapedagógusai Szekeresné Hodnik Boglárka és Kovácsné Kollár Ágnes a Katolikus Pedagógiai Intézet meghívására tartottak előadást Budapesten március 23-án.

2023. Március 30. 12:00, csütörtök | Helyi

A nappalijában termesztett kábítószert egy férfi Vásárosdombón

Kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a komlói rendőrök azt a férfit, akivel kapcsolatban felmerült a gyanú, hogy az otthonában kábítószert termeszt.

2023. Március 30. 08:47, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma online is olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.