Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. December 20. 12:02, péntek | Helyi
Forrás: Sunrise Spa

Év végi méregtelenítés hatékonyan a dombóvári Sunrise Spa-ban!

Év végi méregtelenítés hatékonyan a dombóvári Sunrise Spa-ban!

Gyakran kérdezitek tőlünk, hogy mi a különbség az infraszauna és a finn szauna között? 🤷‍♀️

A finn szauna
A hagyományos szaunázás elsősorban az északi népcsoportokhoz köthető, a szaunázás szokása is onnan ered. Az ajánlott hőmérséklet általában 70-90°C közötti, de hogy az aktuális hőmérséklet mennyire viselhető el, attól függ, menyire locsoljuk a köveket. A finn szauna sajátossága ugyanis, hogy forró köveket helyeznek el a benne található szaunakályhán, amit időnként vízzel locsolnak. Lényegében a magas hőmérséklet és a kövekre locsolt vízből keletkező páratartalom a finn szauna két fő ismérve.

Mire jó?
A szaunázás javítja a vérkeringést, méregtelenít, erősíti az immunrendszert, bőrünket is egészségesebbé, szebbé teszi. Emellett hatásosan oldja a stresszt is.
Légúti, például náthás megbetegedések esetén azonban nem a finn szauna, hanem a gőz ajánlott!

Az infraszauna
Működésében az infraszauna eltér a hagyományos szaunákétól. Alapvető különbség, hogy testünk nem kívülről befelé, hanem éppen ellenkezőleg: belülről kifelé melegszik fel a hatására. Az infravörös hullámok azonban csak akkor nyelődnek el testünkben, ha épp az útjukba ülünk. Magát a levegőt nem, csak az útjukba eső tárgyakat melegítik fel. Ezért sincs olyan meleg egy infraszaunában, mint egy finnben.

Miért jó?
A belső hő emelkedése fokozza az anyagcsere folyamatokat, segíti a kalória égetését. Ez is erősíti az immunrendszert. Ezen kívül jótékonyan hat a szív- és érrendszerre, bizonyos típusú krónikus fájdalmakra (különösen izom és ízületi fájdalmakra). Az infravörös hullám a hagyományos szaunázás melegével szemben lejut kötőszövetünk harmadik, legalsó rétegéhez, az un. irhához is, és felmelegíti azt. Ezért fokozottabban méregtelenít, és bőrünk szépségét, bársonyosságát még intenzívebben állítja helyre.

Melyiket válaszd?
A fentiekből látható, hogy a kétféle szauna élettani hatása nagyjából megegyezik, mindkettő kinyitja a pórusokat, elűzi a stresszt és a szervezetünkben felhalmozott toxinokat. Alapvető különbség a hatásmechanizmusában van, és más érzés is a kettő. Szívbetegeknek mindenképpen érdemes orvos tanácsát kikérni, mielőtt bármelyiket kipróbálnák!

Ha kiprópálnád 4 személyes infraszaunánkat, kérj időpontot a dombóvári Sunrise Spa szalon telefonszámán: 06-30/937-5482!

30 perc 1200 Ft/fő

Karácsonyra ajándékutalványok kaphatók!

www.sunrisespa.hu

Címkék: egészség, Sunrise Spa

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.