Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Január 31. 09:31, szerda | Helyi

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Évértékelőt tartott a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület

Rendhagyó évértékelő ünnepségre gyűlt össze a DOVASE egyesület apraja-nagyja a művelődési ház pinceszínház termében.

Ingula Tamás az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent sportolókat, edzőket és a szülőket. Elmondta, hogy szerény körülményeik ellenére, évek óta stabil sportolói létszámmal és biztos anyagi hátérrel működik az egyesület.

Kölyökatlétika csoportjaik 5 iskolában működnek, ahol 210 gyermek ismerkedik a sportág alapjaival. Előkészítő edzésinket 52 gyermek látogatja, heti 3 alkalommal. A középtávfutó, sprinter – ugró csoportjaikban versenyző fiatalok napi rendszerességgel készülnek a korosztályos versenyekre.

Kétségkívül a 2023-as év csúcspontja az atlétikai világbajnokság volt Budapesten, ahol az egyesület tagjai, több napon keresztül együtt szurkolhattak a magyar példaképeknek és a világhírű sportolóknak. Felejthetetlen élményben volt részük, amely hatalmas motivációt adott minden atlétának – mondta Halmainé Horváth Katalin edző.

Az edzői értékelések alkalmával elhangzott, hogy a legkisebbek U10-es, U12-es korosztályában az egyéni - és csapatversenyeken kivétel nélkül minden alkalommal a dobogón álltak. A nagyobbak három fordulós területi versenyein számos egyéni csúcs, dobogós helyezés született. A legeredményesebb sportoló Lakatos Lamm Bence, aki magasugrásba országos bajnok lett, majd korosztályában beválogatták a nemzeti csapatba.

Az edzők megjutalmazták azokat, akik eredményeikkel, szorgalmukkal, kitartásukkal kitűntek társaik közül. A legfiatalabb közül Harmath Sebestyén, Hencz Lénárd, Illés Amira Jázmin, Bujáki Léna és Schmidt Ármin, a távfutó csoportból Sipos Zsanett, Faour Míra, Kiss Kincső, Szabó Milán, míg a sprinter -ugró csoportból Szőke Hédi, Éva Nikolett, Böröcz Blanka, Gál Zsófia, Lakatos Lamm Lea, Tobler Péter és Lakatos Lamm Bence kapott elismerést.

Az ünnepség után pizzával vendégelték meg a gyerekeket.

Az egyesület vezetősége és az edzők köszönik a Magyar Atlétika Szövetségnek, Dombóvár Város Önkormányzatának és a szülőknek a támogatást.

Címkék: DOVASE

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.