Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Január 05. 10:30, szombat | Helyi sport
Forrás: Soós Gyopár

Évzáró-évnyitó a dombóvári atlétáknál

Évzáró-évnyitó a dombóvári atlétáknál

Sikeres évet zártak a dombóvári atléták. 11 országos bajnoki címet és 6 országos második, harmadik helyet szereztek a DOVASE sportolói 2012-ben.

További 11 negyedik-nyolcadik helyezés született. Két atléta Beke Zsanett és Tóth Lili Anna magyar válogatott volt. Lili Rijekában az öt nemzet versenyén nyert 2000m síkfutásban.
2013. január 4–én tartották az atlétikai egyesület, szokásos évzáró –évnyitó ünnepségét. Az elmúlt év versenyeinek, edzéseinek legizgalmasabb pillanatait idézték az este elején vetített képek, majd a fiatalok zenés műsora következett. Ezután Jászberényi Péter, az egyesület elnöke számolt be a 2012-es év eredményeiről, tapasztalatairól és a következő évi tervekről. Elmondta, hogy Tarr Imre és Fazekas Gáspár edzők irányításával 80-82 fő atletizál rendszeresen. A Dombóvári VMSE-pálya, ahol az edzések zöme zajlik, sokat fejlődött az elmúlt időszakban, rendezettebb, komfortosabb lett. Az egyesület célja elsősorban az utánpótlás-nevelés, és hogy aki becsülettel készül, az részt vehessen az országos megmérettetéseken. Az utánpótlás-korúak eredményei alapján a múlt évben a DOVASE 35. lett az országos ranglistán a csaknem 150 magyarországi egyesület között. Terveink szerint szakosztályunknak lesz résztvevője a júliusban, Utrechtben megrendezésre kerülő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak, Tóth Lili Anna személyében.
Jászberényi Péter beszámolója után az elmúlt évben kiemelkedő eredményt elért atléták számára Fazekas Gáspár és Tarr Imre adott át jutalmat. Tóth Lili Anna, Beke Zsanett, Tóth Virág és Besenyei Ágota mellett, akik egyéni országos bajnoki címet szereztek, jutalmat kaptak a csapatban első helyezést elért sportolók, Besenyei Emőke, Szabó Vanda, Tonács Dóra és Boros Dorka és több más jól teljesítő atléta is. Beke Zsani és Tóth Bence ebben az évben végeznek középfokú tanulmányaikkal, várhatóan elkerülnek Dombóvárról. Ők külön ajándékot vehettek át edzőjüktől.
Az egyesület süteménnyel és üdítővel látta vendégül a jelen lévő atlétákat és szüleiket. Kötetlen beszélgetéssel ért véget az ünnepség.

Címkék: atlétika, DOVASE

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.