Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2011. Február 12. 21:00, szombat | Helyi

Ezek megőrültek: mókás farsangi felvonulás Mágocson - képgalériával

Ezek megőrültek: mókás farsangi felvonulás Mágocson - képgalériával

Február 12-én, szombaton délutántól estig maszkások igyekeztek elűzni a telet Mágocson a svábok régi szokásai szerint. Hogy ez sikerült-e nekik, nem tudjuk. Viszont a kellemes szórakozásra komoly esélye volt annak, aki megnézte őket. Sőt

Galériánk az alábbi képre kattintva megtekinthető. Egyébként pedig a Szórakozó negyed Képgalériák menüpontjából nyílik. Rövid beszámolónk a kép alatt olvasható.

A mókáskedvű jelmezesek 12:45-kor gyülekeztek a Gagarin utca 11-nél, ahol formabontó történet vette kezdetét: a "fess" vőlegény kikérte a falu "legszebb" "leányát". A "lakodalmas" menet innen a vásártéren át a Gondozási Központ udvarára vezetett, ahol bekövetkezett a végkifejlet: összeadták az ifjú párt. Persze ez is még csak a kezdetét jelentette a kisváros számos utcájára kiterjedő bolondozásnak.

A maszkások ugyanis innen is továbbindultak, és estig végigjárták az Árpád utca – Jókai köz – Dózsa utca, Csiszár kocsma – Hunyadi utca – Deák utca – Szabadság utca, Művelődési Ház útvonalat. Volt, ahol sörben mosták meg lábaikat, máshol fánkevészeti feladatban vettek rész. A hagyományt követve céljuk menet közben az volt, hogy mindenhonnan tyúkot és tojást, esetleg friss kolbászt lopjanak. Ezen a napon ugyanis szabad volt nekik a bejárás a pajtákba és hátsó udvarokba. A megszerzett zsákmányt nemes célokra, a Gondozási Központnak szándékoznak felajánljani.

A nap levezetéseképpen, este 9-kor farsangi bál kezdődött a Művelődési Házban, ahová a délutáni programot végigmaszkázók ingyen, míg mások fejenként 1000 Ft ellenében léphettek be. Zenélt a THE QUILA.

A "bolondok napja" szervezője a helyi művelődési ház volt.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 08. 11:03, hétfő | Helyi

Színvonalas mérkőzésekre, nagy küzdelmekre lehet számítani

A Dombóvári Futball Club július 12-én kezdte meg az alapozást, felkészülést az őszi szezonra.

2022. Augusztus 07. 22:40, vasárnap | Helyi

Folynak a felújítási munkák a Százszorszép Óvoda udvarán

Pintér Szilárd polgármester és Teufelné Glaub Ágnes, az óvoda vezetője közösen tekintették meg a Dombóvári Százszorszép Óvoda udvarán folyó munkákat.