Városlista
2020. február 26, szerda - Edina

Hírek

2011. Április 03. 22:21, vasárnap | Helyi

Ezúttal a belvárosban nyilvánult meg Virág Kristóf - képgalériával

Ezúttal a belvárosban nyilvánult meg Virág Kristóf - képgalériával

Több helyi médiatársunk foglalkozott már a grafikus Virág Kristóffal, aki a dombóvári önkormányzat megbízásából állatok és növények hatalmasra nagyított képeivel és szemekkel dekorálta ki a Népköztársaság útja alatti, Konda-völ

Habár a negyvenegy éves város tiszteletére tartott Dombóvár Hetén március 30-án délutánra tervezett „Dombóvári létrák” GPS-es városismereti verseny meghiúsult, a Városházához kiküldött fotósunk nem maradt téma nélkül.

A bevezetőnkben említett Virág Kristóf részéről ugyanis erős alkotási aktivitás mutatkozott. A fiatal grafikus a hivatal előtti kétrészes zászlódombot dekorálta nagy átéléssel és műgonddal. Ha jól sejtjük tehát, mindezt a médiatársaink által korábban említett belvárosi feladatok részeként tette.

Kristóf a kisebb dombrészre Dombóvár testvérvárosai címereinek kontúrjait és rajzaikat vitte fel festékszóróval szerda délután, miközben a fotóink készültek. Péntek délutánra pedig a négy címer alá a külföldi települések nevei - Ogulin, Höganäs, Novi di Modena és Kernen - is felkerültek. Mi több, ekkor a nagyobbik dombrészt már érdekes op-art mintával fedetten fényképezhette le fotósunk.

Ajánljuk figyelmébe az alkotás folyamatáról és a végtermékről készített Szórakozó negyedbeli képgalériánkat, amely a lenti fotóra kattintva közvetlenül megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 26. 09:05, szerda | Helyi

50 éve város Dombóvár - Takács Istvánné helytörténeti kutató tart előadást

A március 4-én 17 órakor kezdődő előadás során az elmúlt fél évszázad eseményeit idézik meg.

2020. Február 25. 09:05, kedd | Helyi

Felsős farsang a Belvárosiban

Február 14-én a Dombóvári Belvárosi Általános Iskolában megrendeztük hagyományos farsangi mulatságunkat.

2020. Február 24. 08:38, hétfő | Helyi

A Belvárosi Nagycirkusz kis művészei felléptek a Belvárosi Iskola alsós farsangján

Hagyományainkhoz híven 2020. február 13-án rendeztük meg az alsó tagozatban a farsangi bált.

2020. Február 21. 08:21, péntek | Helyi

Változtak a tűzgyújtás szabályai

2020. január 22-én módosult az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet szabadtéri tűzgyújtásra és az irányított égetésre vonatkozó szabályai.