Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Szeptember 20. 19:39, kedd | Helyi
Forrás: Markovits Magdolna

Falunap és szüreti felvonulás Kapospulán - képgalériával

Falunap és szüreti felvonulás Kapospulán - képgalériával

Falunappal egybekötött szüreti felvonulást rendeztek szeptember 17-én Kapospulán. A nagy sikerű rendezvény reggeltől éjszakáig tartalmas időeltöltési lehetőséget kínált a közönségnek.

A nap zenés ébresztővel kezdődött, majd ezt ünnepi szentmise követte, amelyen Istvánka Vince plébános megáldotta az új kenyeret, a szőlőt és a bort. A művelődési házban ezután a Deák Attila képeiből és a kapospulai Bökdösődő Foltvarrók munkáiból berendezett kiállítás megnyitója következett. A tárlat szeptember 21-ig még megtekinthető 18-20 óráig.

Délután kezdődött a szüreti fogatosok hagyományos felvonulása. A sportpályán a kaposvári és a helybeli íjászok bemutatójának tapsolhatott a közönség. Az érdeklődők és a felvonulók ezután a Stemler Lovasudvar parádés lovasbemutatóját tekinthették meg.

A délután ünnepi eseményeként újraszentelték a Béke téren álló százéves, felújított Kelemen keresztet.

A falunap további programjainak helyszíne a Béke park volt. A színpadon fellépett a helyi Vízmente Néptánccsoport, volt aerobik és hastánc bemutató. Műsort adott Balogh Zsolt nótaénekes és az attalai ugrókötelesek. A szép számú nézősereg láthatta és hallhatta még a kaposvári RockSzínkör és a Sramlikings műsorát. Végül pedig a Philips zenekar húzta a talpalávalót az éjszakáig tartó utcabálon.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.