Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2012. Január 25. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: köpönyeg.hu

Farkasordító hideg jön!

Farkasordító hideg jön!

A következő napokban jelentős lehűlés várható, -15°C fokos fagyok is lehetnek éjszaka! Didergős napok jönnek - hívja fel a figyelmet a köpönyeg.hu időjárási portál.

[2012. január 25. szerda 12:00 - Budapest, Magyarország]

A Kelet-Európai síkság feletti magas nyomású terület a következő napokban fokozatosan erősödik (ECM jan. 28. 1055 hPa) és dél felé húzódik. Ennek az óriási anticiklonnak a peremén Magyarország felé eleinte csak a magasban, majd az alsóbb légrétegekben (eleinte megkerülve a Kárpátok koszorúját) hideg, szibériai eredetű levegő érkezik hazánk térségébe. Több időjárási modell is egészen zord folytatást víziónál, további lehűléssel. A szibériai hideg hatására fokozatosan visszaesik a hőmérséklet, nappal fagypont köré, de akár alá is csökken, az éjszakai lehűlés pedig egyre erősödik (-15-10°C fok).

A hideg levegő váltakozó nedvességtartalmú, így elszórtan havazás, hózápor is előfordulhat. Legnagyobb esély erre csütörtökön, a keleti tájakon lesz, amikor is egy összeáramlás hatására főleg az Eger-Szeged vonalon hullhat 1-6 cm-es hó. Az összeáramlást az NGP, a GFS, és a GEM (hívóképünkön) modellek futása is jelzi, ezért a hideg várhatóan a jövő hét végéig kitart, melynek hatására visszaesik a baktériumok (influenza vírus) száma. Zord időre készüljünk, öltözzünk melegen, és fogyasszunk sok gyümölcsöt!

Forrás: Köpönyeg.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 03. 21:18, péntek | Helyi

Menjünk el Mágocsra egy gyönyörű húsvéti kiállításra úgy, hogy otthon maradunk!

A mágocsi Művelődési Ház virtuális kiállítása Kovacsics Vilmos és Góz László faragásaiból Farkas János kiállítási kurátor köszöntőjével

2020. Április 03. 20:00, péntek | Helyi

Bosszúból rongált többször is a dombóvári férfi

A dombóvári rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 44 éves helyi férfival szemben folytattak rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

2020. Április 03. 15:48, péntek | Helyi

Hála-Taps a Te ablakodban/erkélyeden és a Mex Rádió Maradj Otthon csatornáján

Sásdon, a Deák tér közelében élők fogják hallani az ablakból is, mert az ott található legnagyobb üzlet felett, a tetőn kihangosítjuk a rádiót!

2020. Április 03. 13:08, péntek | Helyi

Járvány, vészhelyzet, válság, akkor is nézzünk előre!

Dombóvári digitális Szuperinfó: az interaktív hirdetési újság, mely többet rejt, mint gondolná!