Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Április 30. 23:46, szombat | Helyi

Faültetés csak ballagókkal és Szerenádbuli nem csak velük - képgalériával

Faültetés csak ballagókkal és Szerenádbuli nem csak velük - képgalériával

Április 28-án kilencedik alkalommal hívta Szerenádbulira - nem csak - a helyi középiskolák végzős diákjait a dombóvári önkormányzat. A ballagás és az érettségik előtt állók közül többen éltek a szórakozási lehetőséggel, amelyn

Az Illyés Gyula Gimnáziumtól, az Apáczai Csere János Szakközépiskolától és az 516. Számú Ipari Szakképző Iskolától búcsúzók a hagyományokhoz híven egy-egy fát ültettek el a Szállásréti-tó partján mára kilenc emléksziklát befogadó parkban. Mindezt Klambauer Zsolt ifjúsági polgármester életbölcsességekkel teli beszédét követően - az eddigi bogyóstermésű trenddel szakítva - egy-egy törökmogyoró-csemetével tették, élvezve az erdősmecskei gránittömb tartalmas társaságát.

A pénteki zöldnapra hangolódást is szolgáló programok sorát olyan zenés produkciók nyitották, amelyeket az iskolák diákjai (is) adtak elő. Jobban mondva idén túlnyomórészt - ahogy ez egyébként gyakran esik meg - az Ipari tanulói mutatkoztak be muzikális oldalukról. A lendületes rockot nyomó Idegen zenekarban a végzős Vincze Viktória gitározott. Az egyik népszerű tévés tehetségkutató második körén túljutott, szintén végzős Fata Attila két népszerű dallal jelentkezett. Ugyanezt tette volna Altfater Kitty is három számmal, de sajnos a technika közbeszólt, így neki csak a Most múlik pontosan jutott zenei aláfestés nélkül. Viszont azt nagyon megkapóan adta elő az ugyanezen tehetségkutatón a második kör előtt álló ifjú hölgy. Az apáczaisokat felvonultató Swinges Fiúk olyan slágereket fújtak, mint a Go west vagy a Final Countdown.

Az amatőr fellépőket a közönséget köszöntő Szabó Loránd polgármester, majd az énekes Cozombolis Leonidász Péter (Kozi) és szintis kollégája váltotta. Tőlük olyan slágerek mentek, mint A zenétől felforr a vérem, a Fülig érjen a száj vagy a Nagy vagy. De a hangulatot közönségsikítási világrekord-kísérlettel is fokozták, amelynek eredményeként a kaposvárit is túlszárnyaló 144 dB-es csúcs született.

A rendezvény végén a New Mexx Live Music Band teremtett még jó kis bulit az éjszakában.


Szórakozó negyedbeli képgalériánk a lenti képre kattintva közvetlenül megnyitható.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.