Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 19. 14:19, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Federer lendületben: idei harmadik tornagyőzelmét aratta

Federer lendületben: idei harmadik tornagyőzelmét aratta

Roger Federer sikerével zárult az Indian Wellsben megrendezett férfi tenisztorna. A svájci klasszis a fináléban 7:6, 6:3-ra legyőzte John Isnert, így Rotterdam és Dubai után harmadik idei tornagyőzelmét aratta.

Federernek volt miért visszavágnia Isnernek, hiszen februárban a Davis-kupában az amerikai legyőzte őt, ám a svájci gyorsan hozzátette: Indian Wellsben kemény pályán játszanak, míg a válogatottal salakon kellett pályára lépni.

Az első szettben a mindkét teniszező jól adogatott, így 6:5-ig különösebb probléma nélkül mindketten hozták szervagémüket. A 12. játékban Isnernek meggyűlt a baja saját adogatásának behúzásával: Federer szettlabdához is jutott, ám a hórihorgas amerikai hárította azt, s végül rövidítésre mentette a játszmát. A tiebrékben Isner minibrékkel kezdett, majd a svájci visszavette az előnyt, ám rendkívül feszülten teniszezett.

Mindkét játékos többször is kért challenge-et a rövidítés folyamán, míg nem 7:7-nél Federer megtörte ellenfelét, elvette adogatását, majd egy visszaadhatatlan szervával behúzta az első szettet – s így a lélektani előny is hozzá került.

A második játszmában Federer és Isner is semmire hozta első adogatását, majd az amerikainak ismét gondjai akadtak szervájával, ám a korábbi világelső rontott, így 2:1-re módosult az eredmény. A hetedik gémben Federer kiválóan fogadott, majd végül Isner rontott el egy röptét, így elveszítette adogatását. A 31 esztendős teniszező saját szerváját abszolválta, így 26 éves ellenfelének a meccsben maradásért kellett adogatnia.

30:30-ig fej-fej mellett haladtak, ám ekkor Isner a hálóba vágott egy tenyerest, így Federer mérkőzéslabdához jutott. Az amerikai tenyeresének útját ismét a háló állta el, így a svájci 6:3-ra nyerte a szettet, s így a találkozót is behúzta. Federer 29 nyerőt ütött a meccsen, első szerváiból félelmetes százalékban (94) csinált pontot, ráadásul hét ászt is pályára küldött.

Federer idei harmadik tornagyőzelmét aratta, s egyre közelebb kerül ahhoz, hogy visszavegye vezető helyét a világranglistán.

A női fináléban Viktorija Azarenka legyőzte Marija Sarapovát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.