Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Október 14. 13:46, péntek | Sport

Fehér Géza és a lacházi motocross csapatverseny

Fehér Géza és a lacházi motocross csapatverseny

A hétvégén újra felbőgnek a motorok a lacházi motocross pályán. Ugyanis itt zajlik le a MAMS Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Csapatverseny és Hosch-Kleber Kupafutam.

A M.A.M.I. Team Fehér Magyarországon évek óta messze a legtöbb versenyzőt számláló egyesület, Fehér Gézát az egyesület meghatározó alakját kérdeztük többek közt a kiskunlacházi csapatversenyről.

Hány versenyzőt számlál az egyesület?
- 72 fő a jelenlegi taglétszámunk, akik a MAMI ÉSE kötelékében váltottak licencet a Magyar Motorsport Szövetségnél. Ez évente nagyságrendileg konstas szám, minimális a fluktuáció.

Ebből mennyi csapatot sikerült összerakni a csapatversenyre?
- Sajnos csak 3 csapatot tudunk összerakni, mert többen sérülésekkel bajlódnak. Mivel több kategóriában indítunk versenyzőket az éves bajnokságokon, és egy Csapatverseny égisze alatt nem tudunk mindenkit bevonni az MX50 versenyzőtől a superseniorig és a Junior endurocross versenyzőtől a veterán enduro vagy EC versenyzőig.

Mit jelent nekik a csapatverseny? Mennyire fontos, milyen értéket képvisel?
- A Csapatverseny egy éves munka lezárása lenne, melyet az egyesület vagy a csapat tagjai égész évben közös célok érdekében végeztek, és most együtt érhetnének el eredményt nem egyéniben.
Sajnos a magyar mezőny összetétele miatt különböző engedményeket kellet a szakágnak a kiírásnál tenni, ez magát a csapat-egyesülettel nem teljesen harmonizál, és más sportokban nem fordulhatna elő.
Mégis sportemberként versenyzőink, leginkább leigazolt egyesületi tagságuk alapján alkotnak csapatokat, és nagy örömmel vesznek részt a rendezvényen!

Mi az elvárás a saját csapatokkal szemben?
- A többi csapat összetételének ismeretében, tisztes helytállás a feladat, s mivel 3 tag teljesítményéből értékelik, fontos egy a futamokat minden csapattagnak befejezni a lehető legjobb helyen.
Vállalt szerepet a 2017-es évben a Magyar Motorsport Szövetség berkein belül?
- Jelenleg a szakági tanács tagja vagyok, próbálok a lehetőségekhez képest hozzá tenni a munkához. A helyzet nem könnyű, még változhat ez a dolog is, ha szervezeti változások történnek.

Mit vár, mit remél, mi fog változni a 17-es évben, illetve az elkövetkező években?
- Gyors eredményt nem várok, de szükség lesz előbb-utóbb a teljes versenyrendszer átalakítására, mely a többség számára élhető rendszer lenne.
A hasonló tudás szinten álló versenyzők egy kategóriába sorolása, illetve korcsoport szerinti figyelembe vételével történhetne.

Fókuszálni kellene a minicross-junior versenyzőinek megtartására a sportban, hiszen belőlük lehet majd a jövő élsportolója.

Ha hármat lehetne kívánni, mi lennének azok a motocross-al kapcsolatban?
1. Sok utánpótlás korú versenyzőt, s még annál is többet….
2. Jól szervezett, jól előkészített versenyeket, sportszakmailag korszerűbben kialakított pályákon
3. Sok forrás a feladatokhoz (ez csak utópia)

- Hajósi Miklós -

Címkék: motor, motorsport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok