Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2012. December 27. 08:19, csütörtök | Helyi
Forrás: MTI, fotó: http://www.pari.hu/

Fejlesztési stratégiát dolgoznak ki Páriban

Fejlesztési stratégiát dolgoznak ki Páriban

Fejlesztési stratégiát dolgoz ki a Tolna megyei Pári, amely a Kúria ítélete alapján 622 millió forintot kapott a szomszédos Tamási önkormányzatától.

Gere Zoltán, a 690 lakosú település független polgármestere az MTI-nek elmondta: a község képviselő-testülete a tervek szerint januárban alkotja meg a négy-tíz évre szóló stratégiáját a pénz felhasználásáról. Az összeget, amelyet Tamási a 2006-ban szétvált két önkormányzat közötti vagyonmegosztási per után fizetett meg, addig kincstárjegyekbe fektetik - tette hozzá.
A százmillió forintos éves költségvetéssel működő település vezetője elmondta: mivel jelenleg is magas, tízszázalékos a munkanélküliség a községben, a célok között mindenképpen szerepel majd a munkahelyteremtés elősegítése és pályázatok önerejének biztosítása.
"A lehetőségeink ezzel az összeggel megnőttek, de nem szeretnénk elherdálni a pénzt" - jegyezte meg Gere Zoltán, aki azt is elmondta: nem tartja elképzelhetőnek, hogy a Páriban élők a közszolgáltatások terén közvetlen kedvezményekben részesüljenek.
Közölte: a községben, amely saját óvodát, polgármesteri hivatalt és művelődési házat tart fenn, a két település egyesítése óta, csaknem négy évtizede "rombolták az intézményeket, most azon dolgoznak, hogy felépítsék őket".
Párit 1970-ben egyesítették Tamásival, a község lakói 2003-ban helyi népszavazáson mondták ki az önállóvá válást. A bíróság a közös vagyon lakosságarányos megosztása mellett döntött, így Pári a vagyon 7,3 százalékának megfelelő összeget kapott.

Címkék: Pári község, Tamási

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.