Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Július 04. 10:00, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete István emlékhely Vörsön

Fekete István emlékhely Vörsön

A vasárnapi szentmise után, június 26-án avattak fel egy márványtáblát a vörsi templomban az író emlékére és tiszteletére.

A „berki emberről” Bodó Imre a dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület elnöke emlékezett meg, kiemelve a Kis-Balaton berkében eltöltött két évet. Köztudott, hogy vasárnaponként a közeli vörsi templomba járt szentmisékre. Az akkori hívek nem tudták, hogy ő Fekete István, csak annyit mondtak: Megjött a „berki ember!”

Az emléktáblát Deák Tamás polgármester és Farkas Dezső alpolgármester leplezték le, majd Ungvárszki Imre plébános áldotta meg. A megemlékezés koszorúit Deák Tamás polgármester és Bodó Imre elnök helyezték el az emléktáblánál.

Egyesületünk elnöke elmondta még, hogy ez az emléktábla méltó kiegészítője lesz a vörsi Betlehemnek, hiszen nagy írónk is mélyen vallásos ember volt. Megjegyeznénk, hogy a táblát Schaffer Zoltán dombóvári kőfaragó készítette el. Köszönet a színvonalas munkáért!

Ez immár a 20. Fekete István emlékhely kis országunkban. S végül Bodó Imre elnök átadta ifj. Fekete István író, újságíró Chicagóból küldött üdvözlő sorait:

„Kedves Vörsiek!
Családom nevében is őszinte hálával köszönöm, hogy megtisztelték Édesapámat és emléktáblával őrizték meg Vörshöz kötődését.
Édesapámnak Diásszigeti élete idején nagyon sokat jelentettek a vasárnapi szentmisék Vörs templomában. Naplójában megemlékezett és kiemelte, milyen hálás volt a vörsieknek, senki nem zavarta és akarta megtudni, ki az ismeretlen férfi, aki vasárnaponként felkeresi templomukat.
Tudom, hogy a vörsi emberek és szentmisék szép emlékét élete végéig megőrizte a szívében.
Ezért én is csak tisztelettel és szeretettel tudok gondolni Vörsre.

Barátsággal és hálával:
ifj. Fekete István

Chicago, 2022. június 24.”

Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.