Városlista
2019. október 19, szombat - Nándor

Hírek

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete István nyomában 5.

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

Köztudott, hogy az 50-es években itt tanított éveken át Fekete István a Halászmesterképző Iskolában. A lakása is ebben az épületben volt. Itt kezdte el írni a Halászat c. könyvét.

A 47 fős csoportot dr. Szabó János ügyvéd, helytörténész az egyesület tagja fogadta, aki bemutatta a központban található nagytemplomot,majd a város nevezetességeiről beszélt, s végül a résztvevők megtekinthették az avarkori kiállítást is.

Kunszentmártonból Szavasra utaztak, ahol az arborétummal ismerkedhettek meg. Erről a Bolza József által alapított arborétumról írt könyvet Fekete István Pepikert címmel. Itt dr. Tóth Sándor idegenvezető kalauzolta csoportot.
A délutáni órákban a szarvasi Halászcsárdában egy finom ebéd elfogyasztására került sor, majd hazautazott a lelkes kiránduló csoport.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 18. 08:21, péntek | Helyi

A Boldog Iskola cím büszke nyertese a Belvárosi

Iskolánk a 2019/2020-as tanévben elnyerte a Jobb Veled a Világ Alapítvány által hirdetett pályázaton a „Boldog Iskola” címet.

2019. Október 17. 16:20, csütörtök | Helyi

Időközi polgármester-választás lesz Gyulajon

Időközi polgármester-választást tartanak a Tolna megyei Gyulajon, ahol október 13-án szavazategyenlőség miatt nem sikerült polgármestert választani.

2019. Október 17. 10:29, csütörtök | Helyi

Baráti szívességből lopott

Egy naki mezőgazdasági telephelyről lopott gyógyszereket a cég egyik alkalmazottja. Vele szemben sikkasztás vétség elkövetése miatt folytatnak büntetőeljárást a dombóvári rendőrök.

2019. Október 16. 08:50, szerda | Helyi

Otthoniak és Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport találkozóját tartották szombaton

5 éves a Dombóvárról Elszármazottak Facebook Csoport, s tagjai immáron harmadik alkalommal találkozhattak személyesen is Dombóváron.