Városlista
2019. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2019. Június 17. 09:30, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

Fekete István nyomában 5.

Fekete István nyomában 5.

A dombóvári Fekete István Kulturális Egyesület ismét kirándulást szervezett a nagy magyar író emlékhelyeire. Ezúttal elsőként Kunszentmártont keresték fel, ahol többek között megkoszorúzták az író emléktábláját.

Köztudott, hogy az 50-es években itt tanított éveken át Fekete István a Halászmesterképző Iskolában. A lakása is ebben az épületben volt. Itt kezdte el írni a Halászat c. könyvét.

A 47 fős csoportot dr. Szabó János ügyvéd, helytörténész az egyesület tagja fogadta, aki bemutatta a központban található nagytemplomot,majd a város nevezetességeiről beszélt, s végül a résztvevők megtekinthették az avarkori kiállítást is.

Kunszentmártonból Szavasra utaztak, ahol az arborétummal ismerkedhettek meg. Erről a Bolza József által alapított arborétumról írt könyvet Fekete István Pepikert címmel. Itt dr. Tóth Sándor idegenvezető kalauzolta csoportot.
A délutáni órákban a szarvasi Halászcsárdában egy finom ebéd elfogyasztására került sor, majd hazautazott a lelkes kiránduló csoport.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 08:13, szerda | Helyi

Két aranyéremmel tért haza Szlovákiából Farkas Bence

A szlovákiai Nagyszombat adott otthont július 12-én annak az U18-as válogatott atlétikai viadalnak, amelyen a házigazdákon kívül Csehország, Magyarország és Szlovénia nemzeti csapatai vettek részt.

2019. Július 16. 16:00, kedd | Helyi

13 család tölthetett három napot a Balatonnál

A hagyományokat követve idén is üdülést szervezett a Dombóvári Roma Nemzetiségi Önkormányzat az „Új kezdet” Roma Egyesülettel közösen 13 hátrányos helyzetű helyi, mászlonyi és szarvasdi családnak.

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

2019. Július 16. 08:27, kedd | Helyi

Újdombóváron megnövekedett az igény az építési telkek iránt

Új utcák nyitásával próbálja segíteni az Újdombóváron letelepedni szándékozókat az önkormányzat.