Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Március 06. 12:00, kedd | Helyi
Forrás: Tóth Ada Eszter/APOK AMI

Felavatták az új helyre költözött Zeneiskola koncerttermét

Felavatták az új helyre költözött Zeneiskola koncerttermét

Mintegy százhúsz érdeklődő előtt tartott hangversenyterem-avató koncertet február 28-án, Dombóváron a Bezerédj utcába költözött APOK Alapfokú Művészetoktatási Intézményegység.

A hangversenyen hirdették ki „Az én zeneiskolám” címmel, erre az alkalomra meghirdetett rajzpályázatuk eredményét is. A harmadik helyezésért Mayer Natáliának, a második helyért Horváth Eszternek, míg a legszebb rajzért Nagy Roberta Annának járt a gratuláció.

Szintén itt hirdetek eredményt a Wosinszky Mór Megyei Múzeum által az intézményegység rendelkezésére bocsátott „Liszt Ferencz Szegzárdon” című vándorkiállításhoz kapcsolódó Liszt-totóban is. A beérkezett feladatlapok kitöltői közül sorsolták ki azt a szerencsés nyertest, aki Gábor Sándor mestercukrász „Magyar Rapszódia” bonbonkülönlegességével lett gazdagabb. A sorsolás Katona Viktóriának kedvezett.

Tóth Ada Eszter intézményegység-vezető a következő szavakkal köszöntötte a koncert közönségét és a közreműködőket:

„Ünnepi az alkalom, hiszen ez a mai az első olyan koncert, amelyet iskolánk új épületének hangversenytermében tartunk.
Erre az alkalomra a Zeneiskola minden tanszaka kiemelt figyelemmel készült, az iskolánk kínálatában megtalálható majd’ minden hangszer hallható lesz az est folyamán.
A zenés produkciók előtt szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik áldozatos munkája nélkül a mai hangverseny nem jöhetett volna létre.
Hálásan köszönöm mindazoknak, akik az Új-KOR pályázat adta lehetőségeket felismerték, akik azt megragadták, akik a kivitelezésben részt vettek, akik az építkezéssel járó zajt és egyéb kellemetlenségeket elviselték, valamint akik a mai nehéz gazdasági körülmények között anyagiakat, időt és energiát nem kímélve munkálkodtak azon, hogy az alapfokú művészetoktatási intézményegységben folyó oktató-nevelő munka méltó körülmények között folyhasson tovább.
Hálásan köszönöm Tárnok Zoltánnak és kollégáinak, akik az iskola bútorainak szállítását végezték, Berekméri Zoltánnak és kollégáinak, akik a zongorák szakértő szállításáról és üzembe helyezéséről gondoskodtak.
Külön köszönet illeti technikai személyzetünk tagjait: Kovács Krisztinát, aki az iroda és az irattár berendezésében, rendszerezésében járt élen, Balaskó Jánost, aki időt, energiát és pénzt sem kímélve szállította a kottatárat és az apróbb bútorokat, valamint Gelencsér Juliannát, aki szinte a végkimerülésig takarította az épületet, és akit a költözés hétvégéjén vasárnap este úgy kellett hazazavarni.
Végül, de nem utolsó sorban szeretném megköszönni valamennyi kollégámnak segítségét és türelmét, amelyre a költözést követő kezdeti időszakban igencsak szükség volt…
Most pedig vegye át a főszerepet a zene!”

(A beszámoló a kép után folytatódik.)

A teremavató-koncert fellépői a következők voltak: Hajós Károly, Besenyei Márk; Elmauer Gréta, Bálint Boglárka; Katona Viktória; Venczel Dorottya, Dávid Dorina; Bocz Csenge; Simon Kati; Kienle Liána; Winecker Zsófia; Martinka Dániel; Szabó Kevin, Ligorovics Vivien; Janocskó Zsófia, Istántsuly Júlia; Rab Marcell; Kéri Kristóf; Balogh Gergő; Ozorai Csongor; Till Nikolett; Bencsik Flóra; Varga Zsófia; Ambrus Sára; Hegyi Betti, Tóth Zsófia; Balogh Gergő; a hegedűzenekar és a Balogh Gergő, Bódis Péter, Tóth Ada Eszter, Szabó Balázs összeállítású klarinét quartet.

A növendékeket a következő pedagógusok készítették fel: Baja Annamária, Istántsuly Júlia, Tóth Ada Eszter, Barth István, Horváth László, Kiszler András, Major Zoltán, Ölveti Gábor, Pápai László és Sarkadi Ferenc.

Zongorán közreműködött: Fenyvesi-Hilbert Henriett, Solymosi Franciska és Sarkadi Ferenc.

Fotók: Pápai László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.