Városlista
2024. május 26, vasárnap - Fülöp

Hírek

2021. Január 08. 11:26, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Felhívás a helyi elismerések adományozásához kapcsolódó felterjesztések benyújtására

Felhívás a helyi elismerések adományozásához kapcsolódó felterjesztések benyújtására

Az alábbi helyi elismerésekre vonatkozó felterjesztéseket 2021. február 1. 16.00 óráig Dombóvár város polgármesteréhez kell eljuttatni.

Az adományozásra vonatkozó szabályokról bővebben a 6/2016. (I. 29.) önkormányzati rendelet ad útmutatást, amely megtekinthető a www.dombovar.hu honlapon, az „Önkormányzat/Képviselő-testületi döntések/Önkormányzati rendeletek” menüpontban.

„Pro Oppido Dombóvár” díszpolgári cím

Adományozható annak, aki Dombóvár város érdekében huzamosabb időn át kiemelkedő tevékenységet folytatott, illetőleg a tudományok, a műszaki alkotások, a művészetek, a gyógyítás, oktatás-nevelés, a sport vagy egyéb területen kivételesen magas színvonalú, példaértékű eredményt ért el.

Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon. Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Város Elismerő Díszjelvénye kitüntetés

Adományozható azoknak a személyeknek, akik Dombóvár érdekében folyamatosan, több éven keresztül kifejtett munkájukkal kiemelkedő érdemeket szereztek a város fejlődésében, munkakörükből, választott tisztségükből vagy tevékenységükből fakadó feladataikat az átlagosnál magasabb színvonalon és eredményességgel látták el.

Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon: Nyomtatvány a felterjesztéshez


Ivanich Antal-díj

Adományozható annak a dombóvári székhellyel rendelkező vállalkozásnak, aki vagy amely Dombóvár gazdasági fejlődésének elősegítésében, gazdasági érdekeinek előmozdításában kiemelkedő jelentőségű tevékenységet folytat, a lakosság életszínvonalának javításában, szociális jólétének növelésében példaértékű teljesítményt nyújt, részt vállal a helyi civil szervezetek, közcélú alapítványok támogatásában, segíti azok céljainak megvalósítását, sport- és szórakoztató rendezvényeket szervez, vagy azokat támogat, kiemelt figyelmet fordít a természet- és környezetvédelemre, vagy egyediségével, egyedülállóságával, újításával, nagy jelentőségű díjjal, PR munkával, vagy egész életművével hozzájárul a város országos vagy nemzetközi hírnevének elmélyítéséhez, öregbítéséhez.

Az adományozásra javaslatot tehetnek:

 1. a képviselő-testület tagjai,
 2. civil szervezetek,
 3. legalább 3 vállalkozás

az alábbi letölthető nyomtatványon: Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Ifjúsági Díjai

Adományozható a 30. életévét be nem töltött, dombóvári születésű vagy Dombóváron élő, dolgozó, illetve tanulmányokat folytató fiatalnak a következő kategóriákban elért kimagasló eredményért.

Buzánszky Jenő-díj: adományozható kiemelkedő sporteredményt elérő fiatalnak vagy Dombóvár színeiben versenyző, többségében fiatalokból álló csapatnak.

Az adományozásra javaslatot tehetnek:

 1. a képviselő-testület tagja,
 2. sportegyesület, vagy
 3. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete.

Ambrus Sándor-díj: adományozható Dombóvár kulturális életében értéket teremtő, vagy jelentős elismerést kiváltó eredményt felmutató fiatalnak, fiatalokból álló művészeti együttesnek, csoportnak.

Az adományozásra javaslatot tehetnek:

 1. a képviselő-testület tagja,
 2. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete, vagy
 3. kulturális tevékenységet folytató civil szervezet.

Dr. Péter Gyula-díj: adományozható a tanulmányokban kimagasló eredményt elérő – 4,5-es tanulmányi átlagot meghaladó -, vagy egyéni, illetve csoportos tanulmányi versenyen előkelő helyezést elérő fiatalnak vagy fiatalokból álló csoportnak.

Az adományozásra javaslatot tehetnek:

 1. a képviselő-testület tagja, vagy
 2. Dombóváron működő köznevelési intézmény nevelőtestülete

Nyomtatvány a felterjesztéshez


Dombóvár Elismert Közössége Díj

Adományozható annak a Dombóvár közéletében megbecsülést, tiszteletet kiváltó közösségnek, amely legalább 5 éve folytatja a város életében meghatározó tevékenységet.

Az adományozásra bárki javaslatot tehet az alábbi letölthető nyomtatványon: Nyomtatvány a felterjesztéshez

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 24. 22:42, péntek | Helyi

Izgalmas programok, rendhagyó órák

A KULTUP program először jutott el Dombóvárra. A Déryné program keretében 7 csoport vett részt a TMSZC Apáczai Csere János Technikum és Kollégiumban a színházi, kulturális és zenés előadásokon.

2024. Május 24. 10:30, péntek | Helyi

A Fekete család barátai látogattak Dombóvárra és Göllébe

Fekete Magdolna irodalmi hagyatéki gondnok és Tóth Árpád, ifj. Fekete István író barátja látogattak el Dombóvárra Bodó Imre múzeumalapítóhoz és feleségéhez, Líviához.

2024. Május 23. 11:12, csütörtök | Helyi

Gelei József egykori válogatott kapus járt a Fekete István Múzeumban

Berki Zsolt ötletgazda szervezésében immár második alkalommal került megrendezésre az Esterházy Miklós Technikum és Szakképző Iskola műfüves pályáján a Buzánszky Jenő középiskolai Futball Torna.