Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Május 31. 14:13, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mno.hu / MTI

Felmentés: három kutya marta halálra az idős férfit

Felmentés: három kutya marta halálra az idős férfit

Az Egri Törvényszék bizonyítottság hiányában felmentette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól a férfit, mert három kutyája halálra mart egy idős embert tavaly februárban a Heves megyei Rózsaszentmártonban.

A vádlott, Sebák Krisztián, akinek szomszédja volt a 88 éves áldozat, tagadta bűnösségét. Azt mondta, máig nem tudja, miként szabadultak ki a kutyák a 150-180 centiméter magas, szilárd kerítéssel körülvett udvarról.

Az ítélet nem jogerős; a vádlott azért fellebbezett, hogy bűncselekmény hiányát kimondva mentsék fel, az ügyész ugyanakkor a bűnösség megállapítását kéri a bíróságtól.

A vádlott három, egyenként 60-70 kilogramm súlyú, nagy testű kutyája – egy német juhász, egy amerikai buldog, illetve a két eb ivadéka – máig nem tisztázott körülmények között 2011. február 28-án szabadult ki a portáról, majd megtámadták és halálra marták az idős férfit.

A kiérkező rendőrök az egyik állatot lelőtték, a másikat megsebesítették, végül a sebesült kutyát és a harmadikat is elaltatta az állatorvos.

Sebák Krisztián, akit láthatóan megviseltek a történtek és rosszul is lett a tárgyaláson, a bíróságnak elmondta, soha nem tanította agresszivitásra az állatokat, sőt szeretettel nevelte őket. A magas, többször megerősített kerítésen belül az ebek szabadon mozogtak, és a kertkaput is rendszeresen zárva tartották. A történtek után többször és tüzetesen megvizsgálta a kerítést, ám semmilyen gyenge pontot vagy rést nem talált.

Az áldozat egyébként jó viszonyban volt az állatokkal, sokszor találkozott velük, olykor-olykor még etette is őket – mondta a vádlott, aki a támadás idején nem volt otthon, hajnal óta Hatvanban dolgozott.

A tanúk egy része úgy vallott, hogy a ház előtt elhaladva féltek a kutyáktól, ám erre a vádlott azt mondta, hogy a többi kutyához hasonlóan ezek az állatok is megugatták a járókelőket, amiről nem tehet. Más tanúk viszont kifejezetten szelídként írták le az ebeket, volt, aki megemlítette, hogy a gyermekei lovagoltak is a hátukon.

A bíróság végül úgy döntött, hogy kétséget kizáróan nem állapítható meg a vádlott gondatlansága, ezért első fokon, nem jogerősen felmentette a férfit a vád alól.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.