Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2019. Szeptember 08. 13:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Felújítások az uszodában

Felújítások az uszodában

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét.

A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

A helyi és a környékbeli úszni vágyókat felújított öltözők és szinte teljesen új illemhelyiségek várják. Azokban kicserélték a hidegburkolatokat, a mosdókagylókat, a wc-csészéket és a szerelvényeket. A medencetér és a szauna pihenője is megszépült. Ez annak köszönhető, hogy a sportlétesítményt használó két egyesület sikeresen pályázott a Magyar Úszó Szövetségnél.
- A Dombóvári Úszó Egyesület több mint 10.000.000 forinttal járult hozzá a korszerűsítéshez, a Dombóvári Sportiskola Egyesület ennél szerényebb összeget nyert az önkormányzat által elvégeztetett munkák részbeni finanszírozására - mondta Szabó Loránd. - A fejlesztéseknek még nincs vége, hamarosan megérkeznek az új öltözői bútorok és a rajtkövek is.
A képviselő-testület vezetője arról is beszélt, hogy nemrégiben tárgyalt Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, aki arról számolt be neki, hogy Dombóvár nagy valószínűséggel bekerül azon települések közé, melyek az állami szerepvállalással megépítésre kerülő új uszodák első körében érdekeltek lehetnek.
- A város lakóival közösen értük el a célt, megvalósulhat a hőn áhított hat sávos, 25 méteres uszoda, melyhez kis tanmedence is kapcsolódik majd. - fogalmazott a polgármester. - A szeptember végi képviselő-testületi ülésen dönteni fogunk arról, hogy önkormányzatunk az új sportlétesítményhez ingyen biztosít területet.

Címkék: uszoda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 01. 21:01, hétfő | Helyi

Költségcsökkentő intézkedések Dombóváron

Számos intézkedést hozott Dombóvár polgármestere annak érdekében, hogy minél kisebb veszteséggel járjon a koronavírus-járvány a város számára és helyreállítsa a város költségvetését.

2020. Június 01. 10:33, hétfő | Helyi

Fel akarta magát gyújtani egy döbröközi férfi

Egy döbröközi férfi azzal fenyegetőzött, hogy felgyújtja magát, az egyenruhások megakadályozták a tragédiát.

2020. Június 01. 09:00, hétfő | Helyi

A tervek szerint haladnak a felújítási munkálatok a pécsi székesegyházban

A székesegyház korábbi években végzett külső felújítása, majd a Dóm tér megújítása, teljes burkolatcseréje után a templombelső renoválása zajlik jelenleg, a munka az év végéig tart.

2020. Május 31. 19:09, vasárnap | Helyi

Melegszik az idő június első napjaiban

Melegszik az idő június első napjaiban, a jövő hét végén helyenként akár 30 Celsius-fok is lehet