Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Szeptember 08. 13:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Felújítások az uszodában

Felújítások az uszodában

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét.

A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

A helyi és a környékbeli úszni vágyókat felújított öltözők és szinte teljesen új illemhelyiségek várják. Azokban kicserélték a hidegburkolatokat, a mosdókagylókat, a wc-csészéket és a szerelvényeket. A medencetér és a szauna pihenője is megszépült. Ez annak köszönhető, hogy a sportlétesítményt használó két egyesület sikeresen pályázott a Magyar Úszó Szövetségnél.
- A Dombóvári Úszó Egyesület több mint 10.000.000 forinttal járult hozzá a korszerűsítéshez, a Dombóvári Sportiskola Egyesület ennél szerényebb összeget nyert az önkormányzat által elvégeztetett munkák részbeni finanszírozására - mondta Szabó Loránd. - A fejlesztéseknek még nincs vége, hamarosan megérkeznek az új öltözői bútorok és a rajtkövek is.
A képviselő-testület vezetője arról is beszélt, hogy nemrégiben tárgyalt Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, aki arról számolt be neki, hogy Dombóvár nagy valószínűséggel bekerül azon települések közé, melyek az állami szerepvállalással megépítésre kerülő új uszodák első körében érdekeltek lehetnek.
- A város lakóival közösen értük el a célt, megvalósulhat a hőn áhított hat sávos, 25 méteres uszoda, melyhez kis tanmedence is kapcsolódik majd. - fogalmazott a polgármester. - A szeptember végi képviselő-testületi ülésen dönteni fogunk arról, hogy önkormányzatunk az új sportlétesítményhez ingyen biztosít területet.

Címkék: uszoda

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 19. 09:02, csütörtök | Helyi

Kiütéses győzelmet arattak a focisták

A Tolna megyei I. osztályú férfi labdarúgó bajnokság szeptember 14-i 5. fordulójában otthonában - a Szuhay Sportcentrumban - fogadta a Dombóvári FC együttese a Kakasd SE gárdáját.

2019. Szeptember 18. 15:40, szerda | Helyi

Balesetből garázdaság

A vétlen fél ököllel ütötte az okozót.

2019. Szeptember 17. 16:31, kedd | Helyi

Az ott lakók szavaztak a fák sorsáról

Lakossági fórumra várta szeptember 11-én Szabó Loránd polgármester és az 1. számú választókerület önkormányzati képviselője, Molnár Tünde a Pannónia utca 36-40. számú társasház lakóit,

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.