Városlista
2019. november 19, kedd - Erzsébet

Hírek

2019. Szeptember 08. 13:35, vasárnap | Helyi
Forrás: Dombó Média

Felújítások az uszodában

Felújítások az uszodában

A nyári szünet ideje alatt modernizálták a Farkas Attila Tanuszoda épületének egy részét.

A munkálatok eredményét szeptember 5-én megtekintette Szabó Loránd polgármester, aki arról is beszámolt, hogy a napokban jó hírt kapott a Magyar Úszó Szövetségtől egy új, állami szerepvállalással megvalósuló sportlétesítményről.

A helyi és a környékbeli úszni vágyókat felújított öltözők és szinte teljesen új illemhelyiségek várják. Azokban kicserélték a hidegburkolatokat, a mosdókagylókat, a wc-csészéket és a szerelvényeket. A medencetér és a szauna pihenője is megszépült. Ez annak köszönhető, hogy a sportlétesítményt használó két egyesület sikeresen pályázott a Magyar Úszó Szövetségnél.
- A Dombóvári Úszó Egyesület több mint 10.000.000 forinttal járult hozzá a korszerűsítéshez, a Dombóvári Sportiskola Egyesület ennél szerényebb összeget nyert az önkormányzat által elvégeztetett munkák részbeni finanszírozására - mondta Szabó Loránd. - A fejlesztéseknek még nincs vége, hamarosan megérkeznek az új öltözői bútorok és a rajtkövek is.
A képviselő-testület vezetője arról is beszélt, hogy nemrégiben tárgyalt Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, aki arról számolt be neki, hogy Dombóvár nagy valószínűséggel bekerül azon települések közé, melyek az állami szerepvállalással megépítésre kerülő új uszodák első körében érdekeltek lehetnek.
- A város lakóival közösen értük el a célt, megvalósulhat a hőn áhított hat sávos, 25 méteres uszoda, melyhez kis tanmedence is kapcsolódik majd. - fogalmazott a polgármester. - A szeptember végi képviselő-testületi ülésen dönteni fogunk arról, hogy önkormányzatunk az új sportlétesítményhez ingyen biztosít területet.

Címkék: uszoda

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 08:42, hétfő | Helyi

Könyvbemutató Zircen

November 15-én, a még tavaly december 7-én felavatott Fekete István dombormű koszorúzása után a zirci Országzászló Alapítvány tagjai és a meghívott vendégek a Városháza Dísztermében könyvbemutatóra gyűltek össze.

2019. November 18. 08:40, hétfő | Helyi

A rendőri hivatást népszerűsítették

A dombóvári rendőrök meghívást kaptak a helyi szakképző iskola pályaorientációs napjára.

2019. November 15. 16:27, péntek | Helyi

Fergeteges, vidám táncház a Márton-napon

A Dombóvári Belvárosi Általános Iskola alsó tagozatos német nemzetiségi nyelvet tanuló diákjai november 12-én fergeteges műsorral és táncházzal emlékeztek meg Szent Mártonról.

2019. November 15. 10:30, péntek | Helyi

Élő hal vásár lesz november 16-án délelőtt Dombóváron, Döbröközön és Dalmandon

07.30–08.30-ig a Kokolino Zöldség-Gyümölcsösnél: Dombóvár, Dombó P. u. 42., 09.00–09.30-ig Döbröközön, a Katica Zöldségboltnál, 10.00–10.30-ig Dalmandon, a Zöldséges udvarában.