Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 09. 16:04, szerda | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Felújításokra és korszerűsítésekre készülnek Dombóváron

Felújításokra és korszerűsítésekre készülnek Dombóváron

Sajtótájékoztatót tartott Szabó Loránd polgármester az október 27-i testületi ülés legfontosabb napirendi pontjairól.

A dombóvári labdarúgó utánpótlás egyesület TAO támogatásból szeretne két beruházást indítani, ezekhez 30 százalékos önerő szükséges. Mivel nincs elegendő fedezetük, az önkormányzat segítségét kérik. Az egyik beruházás a
HEMI tornacsarnokának a padlózatát és öltözőit érinti, ezek felújítását szeretnék megvalósítani. A másik az ifjúsági sporttelepen történne, ahol szintén az öltözőket szeretnék modernizálni, illetve a fűtésrendszert korszerűsíteni. Erre a beruházásra összesen 18 millió forintot szánnának.

A polgármester kitért a Tinódi Ház Majoros termére is, mivel a helyiség kihasználtsága nem megfelelő. Ezért döntött a képviselő-testület arról, hogy Dunai József építészmérnök segítésével egy galériát terveznek, amely állandó kiállítások helyszíne lenne. Napirendre került a színházterem padlózatának állapota is, amelyet szeretnének kicserélni, ez körülbelül 6 millió forintos kiadást jelent.

A Tinódi Ház előtt álló neves Pogány mitológia szobor is megkopott, a testület közel 1 millió forintot különített el a felújítására.

Kiemelte Szabó Loránd a natúrpark létrehozására irányuló kezdeményezést. Ez egy olyan nagy kiterjedésű terület lenne, amelynek célja a természeti-táji örökség megőrzése, de szorosan kapcsolódik hozzá a szemléletformálás is, valamint
a vidékfejlesztés és a turizmus. A polgármester, mint mondta, a jövő évi Város napján már arról szeretne beszámolni, hogy elnyerték a natúrpark címet.

Szabó Loránd beszélt a térfigyelő rendszerekről is. Kiemelte: több kamerát fognak felszerelni a városban, ezek 10 újabb ponton segítenek a közlekedés- és közbiztonság fenntartásában. A most üzemelő kamerák beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, a hatóságoknak nagy segítséget jelentenek a bűnügyek és szabálysértések felderítésében.
Kiemelte a polgármester az illegális hulladéklerakás szankcionálását, és leszögezte: ezeket az eseteket ezentúl sokkal szigorúbban fogják kezelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.

2024. Április 22. 08:38, hétfő | Helyi

Hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Április hónap műtárgyának a török nyelven megjelent Vuk c. kötetet választotta a múzeum.

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.